Hirdetés

2019.05.16. 20:52

Ön tudja, hogy a nyári gumit hány foktól ajánlott lecserélni?

Forrás: pixabay

Kevesen tudják, hogy már 7 fok felett érdemes nyári gumira váltani. A nyári abroncsokkal kapcsolatban még mindig sok a kérdés. Azt talán még kevesebben tudják, hogy szabályosan az egy tengelyen lévő abroncsoknak egyformának kell lenniük, azaz érdemes őket párban cserélni. Ha valami miatt az első és a hátsó kerekek nem egyeznek az nem gond, de mindenképpen párban kell cserélni őket. Itt is a legfontosabb a mintázat egyezősége, hiszen akkor sokkal biztonságosabban lehet vezetni az autót.

A téli gumikat akkor kell kicserélni, amikor napközben az átlaghőmérséklet tartósan 7 Celsius fok fölé emelkedik. A nyári abroncsok felhelyezésével együtt sok kérdés is felmeről. Sokan úgy gondolják, hogy ha nincsen nappal fagy akkor már jöhet is a nyári abroncs. Ez nem teljesen így van, hiszen, ha tartósan 7 fok felett van a hőmérséklet akkor kell cserélni, azaz, ha éjszaka még lehetnek fagyok akkor jobb várni egy kicsit még a cserével. Ha nappal meleg van, éjszaka pedig fagy, akkor a talajmenti fagyok miatt még a reggeli órákban nem biztonságos a nyári abroncsok használata. Március vége előtt nem igazán kell lecserélni a téli abroncsokat nyárira. Amennyiben mi magunk nem tudjuk ezt eldönteni, úgy kérjük ki szakember tanácsát.

Ma már az interneten is lehet abroncsot rendelni, hiszen számtalan webáruházban kínálják az abroncsokat. Internetes vásárlás esetén nézzük meg több webshop kínálatát is. Ha lehet kerüljük el, hogy látatlanba használt abroncsot vásároljunk, inkább várjuk ki az akciós időszakot és akkor vásároljunk. A megbízható forrásból beszerzett abroncs mindig jobb és biztonságosabb. Gumicserénél a leszerelt nyári gumikat mindig gondosan tároljuk és ez vonatkozik a téli abroncsokra is. Minél jobban odafigyelünk a tárolásra annál hosszabb ideig használhatjuk az abroncsokat. Gondos tárolással nagyon sok pénzt meg lehet takarítani. Ha nincsen lehetőségünk a gondos tárolásra, akkor érdemes az erre szakosodott szervízek szolgáltatásait igénybe venni.

Forrás: pixabay

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában