SZPONZORÁLT TARTALOM

2019.08.14. 15:03

Újra országjáró körútra indul a hangszerek királynője

A Filharmónia Magyarország ismét megszervezi nagysikerű OrgonaPont sorozatát, az ország 23 városában összesen 31 koncerttel várják a zenekedvelőket. A sorozat koncertjei tökéletes és színvonalas kikapcsolódást jelentenek a nyár estéken, amiből Szombathely sem maradhat ki! A nem mindennapi koncertsorozat, magában rejti a nyár könnyedségét és különleges hangulatát. Hangversenytermek helyett ezúttal szemet gyönyörködtető templomokban élvezhetjük az orgonamuzsikára épülő koncerteket, ahol a hangszerek királynőjét a legtehetségesebb orgonaművészek szólaltatják meg. A ritka hangszerpárosításoknak, az impozáns környezetnek, a válogatott műveknek és a nyár varázslatos atmoszférájának köszönhetően magával ragadó, különleges élményben lesz része az OrgonaPont koncertek közönségének.

Augusztus 18-án a Sarlós Boldogasszony Székesegyház ad otthont az Orgonazenekar elnevezésű koncertnek. Kiket is takar pontosan ez a fantázianév? A kiváló Kodály Filharmonikusok Debrecen kamarazenekarát hallhatják Csősz János trombitaművész közreműködésével, a Székesegyház monumentális orgonáját pedig Somogyi-Tóth Dániel szólaltatja meg. Somogyi-Tóth Dániel karmester, orgonaművész a magyarországi klasszikus zenei élet meghatározó egyénisége. 2009 óta a Budapesti Operettszínház állandó vendégkarmestere, ahol olyan meghatározó produkciók fűződnek a nevéhez, mint a Bajadér, a Mario és a varázsló bemutatója vagy a teátrum nemzetközi turnéi. 2011 májusa óta a Kodály Filharmónia Debrecen igazgató-művészeti vezetője, 2012 áprilisa óta a Csokonai Színház zeneigazgatója. Fantasztikus eredményekkel büszkélkedhet, hiszen a Kodály Filharmónia Debrecen nézőszáma megtöbbszöröződött, az intézmény bérleteseinek száma nyolcszorosára, a város hivatásos együttesei, a Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Kodály Kórus Debrecen rangos hazai és nemzetközi produkciók rendszeres résztvevőiként töltik be feladatukat. Debrecen város zenei életének első embereként 2012-ben megkapta a Kritikusok díját. Karmesterként vagy éppen szólistaként a világ számos pontján lépett már fel és világhírű művészekkel dolgozott együtt.

Az augusztus 18-ai hangversenyre nagyszerű darabokat válogattak a művészek, Händel, Bach, Telemann kiváló művei csendülnek majd fel.

Jöjjön el, és merítkezzünk meg együtt a hangszerek királynője által kínált csodálatos élményben a templomok kellemesen hűvösében!

Jegyek válthatók a Savaria Szimfonikus Zenekar jegyirodájában (Szombathely, Rákóczi u. 3.), a Líra Könyváruházban (Szombathely, Kossuth utca 8/3.), online a www.jegymester.hu oldalon, illetve a koncert előtt a helyszínen.

További információ: www.orgonapont.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában