Győrfi Pál már jól látja a megoldást

2020.06.18. 15:51

Rejtett problémákat is kiderít a 9 lépéses szemvizsgálat

20200618 Trend Optika, Marketing Szombathely Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Önnek jó a szemüvege? Biztos benne...? Szemvizsgálat és szemvizsgálat között is van különbség, -a Trend Optika legmodernebb módszere akár század dioptria pontossággal mér- abban azonban minden szemorvos és optometrista egyetért, hogy rendszeresen szükség van rá.

Ideális esetben félévente érdemes felkeresni egy szakembert, hiszen a szemünk világa az egyik legdrágább kincs: a világ közel 90%-át a látásunkon keresztül érzékeljük. 40 éves kor felett pedig még inkább ajánlott a rendszeres, alapos szemvizsgálat, hiszen ilyenkor számos szembetegség kockázata megugrik.

„Sajnos, elértem abba a korba, amikor az ember közelre már nem lát élesen, és ez a mindennapokban egyre zavaróbb. Úgy gondoltam, egy multifokális lencse lenne számomra a legmegfelelőbb. Csodálattal adózom a Trend Optika technikai felkészültségének és a szakmai tudásának, mert úgy érzem, velük megtaláltam a tökéletes megoldást.” Győrfi Pál

Század dioptria pontossággal mér.

Ma már lehetőség van arra, hogy a szemvizsgálatok közül is a legjobbat válasszuk, ami annak fényében sem luxus, hogy segítségével megtalálhatjuk a tökéletes szemüveget. A legmodernebb, 9 lépéses szemvizsgálat képes minden eddiginél pontosabban, akár század dioptria pontossággal megállapítani a szem fénytörési hibáját, miközben a hagyományos vizsgálat csak 0,25 dioptriánként ugrik. Az emberek 95 százalékának pedig valahol ezen értékek közé esik a dioptriaszáma – magyarázza Nagyidainé Kiss Györgyi a Trend Optika optometristája.

Fotó Horváth Balázs

Jó hír, hogy a szemüveg készítéséhez nincs szükség kényelmetlen próbakeretre sem: a gép elektronikusan próbálja elénk a különböző dioptriákat, másodpercek alatt váltva köztük, így hatékonyan megállapítható, melyikkel látunk a legjobban. Ennek köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy szemüvegünk maximálisan szolgálja majd az életünket és az egészségünket.

Sötétben rosszabbul lát?

Nemcsak a szemüveg- vagy kontaktlencse-vásárlás miatt fontos a kontroll, hiszen számos betegség kimutatható már a korai stádiumában a szemvizsgálattal. „Nem árt tudni, hogy a legtöbb szembetegség nem jár fájdalommal, alattomos módon alakul ki, és a kezdeti tünetekhez is gyorsan hozzászokik az ember, ami nagyon veszélyes”, figyelmeztet Nagyidainé Kiss Györgyi.

Fotó: Horváth Balázs

Ez a legmodernebb szemvizsgálat mindössze 90 másodpercig tart, ez idő alatt 9 féle vizsgálatot végez el a csúcstechnológiás berendezés. A szükséges dioptria megállapítása mellett külön méri például a fénytörést tág és szűk pupillával, ami azért fontos, mert így kiszűrhető az a gyakori jelenség, ha valakinek este, félhomályban vagy sötétben rosszabb a látása, például nehezebben megy a vezetés... Egy jó szemüveg erre is megoldást kínál.

Rejtett problémákat is kiderít

A teljesen fájdalommentes vizsgálat feltérképezi a teljes szemet, szaruhártya-térképet készít, melynek segítségével kimutatható a kettőslátást okozó keratokónusz betegség, amely jól korrigálható a megfelelő szemüveggel vagy kontaktlencsével. Korai stádiumban felfedezhető több más – panaszokat esetleg még nem is okozó – betegség is. Így a szürkehályog, amely a szemlencse átlátszóságának mérésével derülhet ki, vagy zöldhályog, amit a szemnyomás értéke jelez.

Fotó: Horváth Balázs

A 9 lépéses vizsgálatban szerepel még úgynevezett makuladegeneráció szűrés – ez 40 éves kortól erősen ajánlott –, színlátás teszt, de vizsgálják többek között a szaruhártya vastagságát is.

Érdemes tehát a rendszeres szemvizsgálatot ugyanúgy rutinná tenni az életünkben, mint – ideális esetben – a fogorvosi kontrollt, s nem megvárni, amíg szemproblémánk komoly panaszokat okoz.

Nem beszélve a tökéletes szemüveg nyújtotta kényelemről, amely valóban semmihez nem fogható. (x)

Jelentkezzen be most az érintésmentes látásvizsgálatra! A VIII. multifokális szemüvegkampány keretében most díjmentesen veheti igénybe a szolgáltatást.

Trend Optika

Szombathely, Fő tér 16. Tel.: 94/320-898

Szombathely, Fő tér 15. Tel.: 94/792-359

Szombathely, Savaria tér 1/G. Tel.: 94/312-105

Jelentkezzen be most!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában