Szponzorált tartalom

2020.08.05. 12:00

Hatékony támogatás a vállalkozásoknak az OTP Bank segítségével

Számos pénzügyi megoldás közül választhatnak a vállalkozások a járvány miatt kialakult gazdasági nehézségeik áthidalására, vagy akár a bizonytalanságok miatt halogatott fejlesztéseik megvalósítására az OTP Banknál. Ezekre a célokra a bank elsők között tette elérhetővé a gazdaságélénkítő programok kedvezményes és kiszámítható konstrukcióit, amelyekre egyre nagyobb az érdeklődés. Jelenleg az Új Forrás forgóeszközhitel az egyik legkeresettebb megoldás, amelyre év végéig 1 százalékos kamatkedvezményt is biztosít az OTP Bank.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese

A koronavírus-járvány különböző mértékben hatott a gazdaság szereplőire. Több vállalkozást mindennapi működésében érintett és érint ma is (például a turizmus területén), míg a kevésbé kitett vállalkozásokat kisebb mértékben rázta meg. A járványhelyzet miatti bizonytalanságok azonban egyik szektort sem hagyták kímélték. Az elmúlt hónapokban rengeteg cégvezető kereste a lehetőségeket, hogy miként vészelheti át az átmeneti időszakot, vagy meddig kell halogatnia a már eltervezett fejlesztését. Mindkettőben segítséget nyújthatnak az OTP Bank gazdaságélénkítő programokra épülő konstrukciói, amelyekkel több célra is kedvező és kiszámítható kamatozású forráshoz juthatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások.

„Ha átmeneti fizetési nehézségek kezeléséről van szó, gyors hitelbírálattal tudunk kedvezményes megoldást kínálni bérfizetési nehézségekre, beszállítói számlák kiegyenlítésére, bérleti díjak rendezésére, vagy akár támogatás-előfinanszírozásra is. Emellett fejlesztésekre, beruházásokra is számos pénzügyi lehetőséggel szolgálunk a vállalkozások számára, részben saját, részben a gazdaságélénkítő programok forrásaiból” – mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese

A megújult Széchenyi Kártya Program forrásai átmeneti likviditási problémákra, forgóeszköz-beszerzésre, munkabér fizetésre és beruházásra is felhasználhatók évi legfeljebb 0,5 százalékos kamattal. Sőt, az Agrár Széchenyi Kártya Plusz kedvezményes kamatozás mellett kínál folyószámlahitelt a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások számára.

A jegybank által meghirdetett NHP Hajrá keretében, legfeljebb évi 2,5 százalékos kamattal kínált konstrukciók szintén felhasználhatók több hitelcélra, így beruházásra vagy a vállalkozások működési költségeinek fedezésére is. Emellett a konstrukciók a velük egyező céllal felvett hitelek kiváltására is igényelhetők. A támogatott hitelek részletes tájékoztatói elérhetőek az OTP Bank weboldalán, ahol az érdeklődők – elérhetőségeik megadásával – visszahívást is kérhetnek.

A járvány gazdasági következményeinek hatására a bank tapasztalatai alapján a finanszírozási kereslet az elmúlt hónapokban az átmeneti fizetési nehézségekre is megoldást kínáló kölcsönök irányába tolódott. Ennek megfelelően az OTP Bank gazdaságélénkítő programokra épülő konstrukciói közül jelenleg a szabad felhasználású Széchenyi Likviditási Hitel, és az NHP Hajrára épülő Új Forrás forgóeszközhitel a legkeresettebb. Utóbbira év végéig 1 százalékos kamatkedvezményt is biztosít az OTP Bank. Az is jól látható, hogy a törlesztési moratórium lehetőségével élő cégvezetők közül is sokan döntöttek úgy, hogy kiváltják korábban felvett hiteleiket valamelyik nemrég kialakított kedvezőbb kamatozású, rugalmasabb feltételeket biztosító konstrukcióra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában