Szponzorált tartalom

2020.09.22. 10:11

Mit érdemes tudni a babaváró hitelről és feltételeiről?

A babaváró hitel egy szabad felhasználású hitelkonstrukció, amelyhez nem szükséges jelzálogot bevonni az ügyletbe, a kondíciói pedig igen kedvezőek.

Asian baby infant eating milk from bottle, 9 months after birth

Fotó: MAKI

2019. július 1.-től 2022. december 31.-ig igényelhető, a felvehető hitelösszeg 10 millió forint, a futamidő maximum 20 év lehet, és a havi törlesztőrészlet nem haladhatja meg az 50.000 forintot, a minimális elvárt jövedelem pedig a mindenkori minimálbér.

Mint minden hitelkonstrukciónak, így a babaváró hitelnek is vannak feltételei, amelyeket teljesíteni kell annak érdekében, hogy megkaphassuk az igényelt összeget. A babaváró hitel esetében ezek ma feltételek viszont sokkal összetettebbek, mint egy hagyományos személyi kölcsönnél. Természetesen ugyanazok a kritériumok itt is megtalálhatóak, mint például a 18. betöltött életév, a személyi azonosító okmányok megléte, állandó, bejelentett, magyarországi lakcím és magyar állampolgárság, ám vannak olyanok is, amelyekkel más hiteltermékek esetében nem találkozhatunk.

Asian baby infant eating milk from bottle, 9 months after birth

Az első és legfontosabb, hogy a babaváró hitelt kizárólag házaspárok igényelhetik, mégpedig olyanok, akiknél a feleség már betöltötte a 18. életévét, de még nem múlt 40 éves. Egyiküknek minimum 3 éves, folyamatos TB jogviszonya kell, hogy legyen, vagy felsőoktatási intézményben kell tanulnia. Legalább egyiküknek ez kell, hogy legyen az első házassága, ha a másik félnek van már gyermeke, és a másik fél lehet elvált, vagy özvegy is. További feltétel, hogy nem lehet akadálya annak, hogy közös gyerekük születhessen, vagy fogadhassanak örökbe, és szándéknyilatkozatot kell tenniük, hogy a hitelszerződés aláírása után született, illetve örökbefogadott gyerekeiket nagykorúvá válásukig, illetve a szerződés megszűnéséig nevelik a saját háztartásukban.

Meg kell említenünk még a kizáró okokat is, hiszen ilyenek is vannak. A házaspár egyik tagjának sem lehet az adóhatóságnál nyilvántartott köztartozása, egyikük sem szerepelhet az aktív KHR negatív adóslistáján, és a házaspár egyik tagja sem lehet büntetett előéletű. Ha ezek közül egy is fennáll, a babaváró hitel kérelmét el fogják utasítani.

Fontos még, hogy amint az első gyermek megszületik, életbe lép a kamattámogatás, azaz a 0% THM, , majd a második gyermek születése után a tőketartozás 30%-át, a harmadiknál pedig az egészet elengedik, vagyis támogatássá alakul. Ezek alapján a babaváró hitel jelenleg a legkiemelkedőbb ajánlat a hitelpiacon! Az expresszkolcson.hu oldalon minden információ fellelhető, ami a babaváró hitel igényléséhez szükséges!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában