Szponzorált tartalom

2020.12.09. 08:21

Mándli Optika: 37 éve a vevőkért

A Mándli Optika tulajdonosát, Mándli Lászlót kérdeztük a sikerük titkáról. László nagyon készségesen és nagy büszkeséggel vezetett körbe az immár 37 éve működő optikában. Ő úgy látja, hogy a siker titka az elégedett vevő és a folyamatos megújulás. Azt mondja, hogy bár nem nekik van a legtöbb vásárlójuk vagy a legcsillogóbb üzletük, de ők még a régi elvek szerint dolgoznak, náluk mindig a vevő az első.

De kicsit menjünk vissza az időben, hol is kezdődött minden. László édesapja, idősebb Mándli László az Ofotértben kezdte pályafutását, ahol kitanulta az optikus szakmát. Az élet aztán afelé terelte, hogy 1983-ben önállósodott és megnyitotta kapuit a Mándli Optika, ahol László édesapja és édesanyja, Edit kezdett el dolgozni és a szombathelyi lakosok igényei szerint, a legmagasabb szakmai tudással szemüvegeket árulni.

Édesapja korai halála után, aztán László- vívóedzői karrierjét maga mögött hagyva- lépett be az optika világába, majd megszerezve a mesterlevelet, tudta már legjobb tudása szerint kiszolgálni a betérő vásárlókat. És azóta sem változott semmi, itt mindenki segítséget, eligazítást kap, hiszen egy laikus számára az optika világa, a prizmák, rejtett cilinderek és a plusz, mínusz jelzések semmit nem mondanak.

Mindenki megkapja a kérdéseire a választ és ennél még többet: a számára legjobb szemüveget a legkedvezőbb áron. László elmondása szerint a mai napig az a legnagyobb fizetség a munkájáért, ha látja a boldogságot az emberek arcán, számára az a legfontosabb, hogy a vevő elégedetten távozzon; azzal az élménnyel, hogy tökéletesen lát. A Mándli Optikában a család az első, ez mozgat mindent. László a szakmai tudásával, míg felesége, Andrea – nagyfokú esztétikai érzékével- a vevőkiszolgálással, keret leválogatással segíti a vásárlókat. Ők ketten már 30 éve dolgoznak együtt és még mindig megvan az összhang. Máshogy nem lehet ezt, csak nagy szeretettel és elfogadással.

Az Optikus Úr (ahogy mindenki szólítja) meglátása szerint az elégedettség titka több fontos összetevőben mutatkozik meg: szemész szakorvosaik, Dr. Káldi Ildikó és Dr. Ruzsonyi Mária szakértelme, az optikai szaktudás, valamint csúcstechnológiájú gépek és a jól kidolgozott vásárlás menete. László elmondása szerint nem elég a kedves kiszolgálás, olyan szakmai háttér is szükséges, amellyel tökéletes szemüveg tulajdonosává válhat a vevő. Mindig nagy hangsúlyt fektetett a technológiai újítások megismerésére és készülékek megvásárlására. 10 évvel ezelőttig még itt is a kézzel feljelölés volt az elsődleges bemérési módszer, aztán László megvásárolt egy csúcstechnológiájú gépet, a VisuReal-t. Ez a lencsecentralizáló készülék tized milliméter pontossággal méri le a szemüveg elkészítéséhez szükséges adatokat. Itt nincs lehetőség hibázni, hisz rendkívül precíz számítógépes módszerrel történik a mérés. A gép még a természetes testtartást is figyelembe veszi. Ennek köszönhető a tökéletes vizuális élmény. László nagyon büszke a gépre, hisz nem sok helyen található meg ez a fantasztikus szerkezet. További részletek: Mándli Optika – VisuReal

Minden vevő kiszolgálása precíz menetrendszerint történik: részletesen kikérdezi őket a szokásaikról, felméri az igényeiket, kiválasztják együtt a lencsét és a keretet, majd következik a gépi bemérés. László úgy látja, hogy ezen a menetrenden nem érdemes változtatni, hisz ez az egyik kulcsa a közös sikernek.

Aztán van itt még valami. Még a neve is tetszetős: Yuniku. Ez már a jövő szemüveggyártását képviseli és 80 km-es körzetben csak a Mándli Optikában található meg. Olyan újítás, ami segít azoknak is, akik nehezen találnak maguknak keretet, de azok körében is népszerű, akik egyedi, exkluzív megjelenést szeretnének.

De mi is ez és hogyan működik? Először a kamera leszkenneli az arcot, majd a számítógépen megjelenik az arc a kiválasztott kerettel, ahol a keretformát, színt és mintázatot is tetszőlegesen módosíthatjuk, amíg a számunkra a legtökéletesebbet meg nem találjuk. A megrendelés elküldése után az egyedi vizuális igényeinknek és lencseparamétereknek figyelembevételével, 3D nyomtatással készítik el a keretet Lengyelországban. Elképesztő technológia. További részletek: Mándli Optika – Yuniku

A Mándli Optika egy különleges optika. Sokan nőttek fel náluk és jönnek vissza felnőttként már a gyermekeikkel, sok emberi történetet ismernek és több barátság is született a 37 év alatt. László nagyon büszke arra, hogy aki náluk egyszer csináltatott szemüveget, ők törzsvásárlókká válnak. Ez remek visszajelzés, hogy valamit jól csinálnak ebben az optikában. Sokat gondolkodtak, hogy milyen módon lehetne ezeket a vásárlókat megajándékozni, ezért is jött a hűségkedvezmény kártya ötlete, amikor a megvásárolt szemüveg egy bizonyos összegét a következő alkalommal levásárolhatják a visszatérő vevők. További részletek: Mándli Optika – Hűségkedvezmény kártya

László úgy látja, hogy ennek nagyon örülnek a családok, ahol több szemüveget is be kell szerezni bizonyos időközönként. Mindig kell valamit adni a vásárlóknak, így karácsony közeledtével is készülnek nekik meglepetéssel, mint minden évben.

Személy szerint a Mándli Optika sikerének titkát még abban látom, hogy László és felesége, Andrea szenvedéllyel csinálja, amit csinál. Nagy szeretettel fogadnak mindenkit és törekszenek arra, hogy minden betérő nagy mosollyal az arcán távozzon.

Mándli Optika

Elérhetőségek

Hely: 9700, Szombathely, Mártírok tere 10

GPS koordinátak: 47°13’59.6″N 16°37’17.2″E

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában