Szponzorált tartalom

2021.01.18. 07:16

Szombathelyen és környékén fejleszti hálózatát a Vodafone

A Vodafone Magyarország – Szombathely vezető vezetékes internet- és TV-szolgáltatójaként – további fejlesztéseket tervez az elkövetkező időszakban a térségben. Ennek részeként a tavalyi év végétől a Greencom vezetékesinternet- és TV-szolgáltató hálózatán is a Vodafone Magyarország nyújt szolgáltatásokat annak érdekében, hogy az ügyfelek még magasabb színvonalú, még modernebb szolgáltatások közül választhassanak. A terjeszkedésnek köszönhetően az ügyfelek még kedvezőbb ajánlatok közül választhatnak, ha az otthoni vezetékes szolgáltatások mellett a mobilszolgáltatásaikat is a Vodafone-tól rendelik meg. A fejlesztések kapcsán Császár Zoltánnal, a Vodafone Magyarország hálózati terjeszkedésért felelős vezetőjével beszélgettünk.

A Vodafone Magyarország megvásárolta a UPC-t, a két cég jogi összeolvadása is megtörtént tavaly. Ez miként befolyásolja az előfizetők életét? Milyen változásokat tapasztalhattak az elmúlt időszakban?

– Pontosan, a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország jogi összeolvadása 2020. április 1-jén megtörtént, ezzel a két cég egy jogi entitássá vált. Vannak még ugyanakkor további mérföldkövek, amíg a UPC rendszerei (pl. pénzügyi és hálózati oldalon) teljesen integrálódnak a Vodafone rendszerébe. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a UPC korábbi rendszerei mielőbb a Vodafone-tól már megszokott magas színvonalon fussanak.

Ezt azért fontos megemlíteni, mert az elmúlt év végén néhány ügyfelünk fennakadást tapasztalhatott Szombathelyen és környékén a vezetékes szolgáltatásokat illetően. A leállások, lassulások lokálisak és időszakosak voltak, amelyeket azért tapasztalhattak az előfizetők, mert jelenleg is dolgoznak kollégáink a térségben a régi UPC-s hálózatok korszerűsítésén. Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fejlesztések mielőbb megtörténjenek, és hogy minden új, illetve meglévő szolgáltatást kifogástalan minőségben tudjunk biztosítani ügyfeleinknek.

Ha jól tudom, más fejlesztés is zajlik a térségben: a már említett egyik helyi szolgáltató, a Greencom is a Vodafone Magyarország partnere lett. Mit jelent ez pontosan? Hol tart a folyamat?

– A Greencommal kötött megállapodás értelmében a szolgáltatóhálózatain a Vodafone Magyarország nyújt vagy fog nyújtani internetes és televíziós szolgáltatásokat. Az átállás több ütemben zajlik, a hálózat legnagyobb részén már Vodafone-szolgáltatást vehetnek igénybe az ügyfelek; a még nem átállt szombathelyi részeken pedig az érintett ügyfelek minden esetben személyre szóló értesítést kapnak, amelyben minden fontos információt megtalálnak a szolgáltatóváltás menetéről és rendjéről, továbbá arról, hogy milyen új szolgáltatásokat vehetnek igénybe az átállást követően, illetve értékesítőkollégáink személyesen is megkeresik őket a következő hetekben. Az értesítés megérkezéséig az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs az előfizetéssel kapcsolatban; a Greencom folyamatosan biztosítja számukra a szerződés szerinti szolgáltatást, az átállásról bővebb információ pedig a Greencom honlapján érhető el.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy az eddigi átállások nagyon jól sikerültek, egyáltalán nem voltak fennakadások. Kollégáinkkal azon dolgozunk, hogy a fennmaradó átállási folyamat is hasonlóképpen menjen végbe, és az ügyfelek semmilyen fennakadást ne tapasztaljanak. A városban esetlegesen előforduló fennakadások a korábbi, UPC hálózat korszerűsítési munkái miatt történtek.

Említette, hogy a Vodafone „érkezésével” még korszerűbb, innovatívabb szolgáltatásokat vehetnek igénybe az ügyfelek. Tudna ezekre példát mondani?

– Természetesen. Azzal, hogy a Vodafone Magyarország már nemcsak mobil-, de otthoni vezetékes internetes és televíziós szolgáltatásokat is kínál, az ügyfeleknek lehetősége nyílik csoportos ajánlatok kihasználására, így a korábbiaknál kedvezőbb áron tudják igénybe venni a fenti szolgáltatásokat. A vezetékes oldalról mindenképp szeretném kiemelni Vodafone TV szolgáltatásunkat, amelyet tavaly februárban indítottunk el, és amely minden korábbi, IP-alapú tévés megoldáshoz képest fejlettebb funkciókat kínál. A Vodafone TV-ben olyan innovatív szolgáltatások érhetők el, mint a személyre szabott ajánló, a felvétel funkció és a műsorvisszajátszó, a megállítható és visszatekerhető élő adás, a gyereksarok funkció vagy a HD minőségű kép – mindez egy kis méretű, rendkívül dizájnos médiabox segítségével. A Vodafone TV előnyeinél szeretném kiemelni továbbá a tavaly bevezetett Netflix szolgáltatásunkat is, amelyet a hazai szolgáltatók közül egyedülálló módon tettünk elérhetővé ügyfeleink számára, így a népszerű szórakoztató applikáció már a Vodafone TV-n belül is elérhető. A Netflix streaming tartalomszolgáltató felületén reklámok és megszakítás nélkül élvezhetők a többi között díjnyertes filmek, sorozatok, TV-műsorok és dokumentumfilmek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában