Szponzorált tartalom

2021.04.14. 10:24

Ezeket kerülje el, ha kirándulni indul!

Bár beköszöntött a tavasz és vele együtt a jóidő, a nyaralásra a járvány miatt egyelőre várnunk kell még. Már mindannyiunkban ott van a mehetnék: alig várjuk, hogy becsukjuk a bőröndöt és célba vegyük valamelyik külföldi nagyvárost vagy hazai üdülőhelyet, de mivel nem tehetjük, óhatatlanul alternatívákat keresünk arra, hogy egy kicsit eltávolodjunk otthonról.

kép [HiData / Pepita.hu / vaol.hu / 2021.04.05] Ezeket kerülje el, ha kirándulni indul!

A legkézenfekvőbb – és ezáltal a legnépszerűbb – megoldás erre a kirándulás, ami, ha ügyesek vagyunk, valóban ad annyi pluszt, hogy feltöltődve térjünk vissza feladatainkhoz. Egy kellemes sétát tenni a természetben, felkapaszkodni egy hegytetőre vagy ellátogatni egy vízpartra felemelő élmény, amennyiben néhány apróságot észben tartunk.

Valóban a népszerű helyek a legjobbak?

A népszerű és jól ismert kirándulóhelyek nyilvánvalóan méltán érdemelték ki hírnevüket. Ezek a csodálatos erdők, hegyek, völgyek és tavak valóban lélegzetelállítóak, van azonban egy kis bökkenő: hiába keresünk nyugalmat, ha annyian keressük egyszerre ugyanott, hogy egy-egy ösvény vagy túraútvonal belvárosi szintű forgataggá növi ki magát. Ebből kifolyólag érdemes olyan úti célt választani, amit kevesen ismernek, vagy éppen nem olyan különleges, hogy túl sokan látogassák. A legfelkapottabb helyekre pedig érdemes inkább szezonon kívül menni.

Felkészülten nem érhet meglepetés

Ha megvan az úti cél, jöhet a következő lépés: a tervezés. Igen, egy fél napos kirándulást is meg lehet úgy tervezni, mintha csak egy külföldi vakációra készülnénk. De mi értelme van egy ilyen jelentéktelen programot előre megtervezni?

Ennek több oka is van, rögtön az első az, hogy a nyaralást helyettesítendő, jót tesz a lelkünknek azt játszani, hogy valójában ez egy nagyon komoly kiruccanás. Szintén nem elhanyagolható szempont, hogy felkészülten nem érhet minket meglepetés: ha pl. tudjuk, hogy melyik vonatot kell elérni és hogy oldjuk meg az étkezést, rögtön kevesebb energiát kell szánnunk arra, hogy ilyeneken stresszeljünk, és így könnyebben átadhatjuk magunkat az élménynek.

Gyerekekkel a vadonban

A kisgyermekes szülők biztosan megmosolyogták az előző bekezdést, hiszen ha valakik, ők tudják, hogy nincs az a felkészültség, amivel ne érhetné az embert valamilyen meglepetés! Természetesen az egy teljesen más helyzet, ha együtt kirándul a család, hiszen ezesetben nem elég annyira odafigyelni, hogy lábunkon legyen a túra szandál és kezünkben a sétabot – egy csomó extra kiegészítőre és buktatóra is számítanunk kell. Az időjárásnak megfelelő gyerekcipő és ruházat, az elegendő mennyiségű és gyerekszájnak megfelelően változatos étel és ital szortiment, valamint a pontos útiterv és menetrend csak a jéghegy csúcsa, nem árt, ha az ember fekete öves, és arra is fel van készülve, hogy rózsaszín zongorák potyognak az égből.

Akár gyerekekkel, akár nélkülük indulunk kirándulni, mindenképp jó, ha előtte felkészülünk, és olyan úti célt választunk, ahol nem botlunk lépten-nyomon más kirándulókba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában