Szponzorált tartalom

2021.04.09. 16:04

Itt a lehetőség: Ingyenes, kötelezettségmentes tanácsadás!

Látványosan pörög az ingatlanpiac, rengeteg a hír a médiában, a hirdetési felületeken és közösségi oldalakon naponta kukkanthatunk be közeli és távoli ismerőseink eladásra kínált otthonaikba, miközben megyeszerte gombamód nőnek ki a földből az újépítésű ingatlanok. Joggal vetődnek fel bennünk kérdések: ki veszi meg mindezt? Mi a helyzet valójában? Mennyit ér a lakásom?

Cseh-Egyed Bernadett

Zsigmond Balázs, 20210408, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A rengeteg állami támogatás és a koronavírus-járvány megbolygatta az ingatlanpiacot. A családosok kertes házat keresnek, a kicsi garzonban élők teraszos lakást, az eddig szülőkkel együtt lakó majdnem felnőttek saját otthont, a szabad levegőre vágyók kiskertet. Világszerte ez a tendencia, a hazai forgalmat pedig tovább növelik a tényleges és valós segítséget nyújtó állami támogatások. Azt gondolhatnánk, hogy ebben a helyzetben mindent, és bármennyiért el lehet adni, de Zsigmond Balázs a Duna House franchise partnere nem teljesen így látja a helyzetet.

-Valóban erős negyedéven vagyunk túl Szombathelyen is. Ugyanakkor látjuk és tapasztaljuk: sokan azt hiszik, szakértő segítsége, közreműködése nélkül is el tudják adni otthonukat. Szerencséje természetesen bárkinek lehet, de ha az ár nem piacképes, ritkán kel el az ingatlan. Ez még csak az egyik tényezője egy sikeres üzletnek. Gyakori hiba, hogy az ügyfelek nincsenek tisztában a járulékos költségekkel, vagy épp a támogatási lehetőségekkel és előfordul, hogy csak a folyamat végén derül ki amikor már beleszerettek a kinézett lakásba, házba, hogy nem tudják megvásárolni. A szakmánk nagyon előítéletes, de szeretném, ha minél többen látnák: hogyan dolgozunk mi, mit teszünk azért, hogy egy ingatlan elkeljen. Az elmúlt egy év talán a legjobb példa, hogy kis túlzással, de szinte mindent intéztünk az ügyfelek helyett, rengeteg terhet levéve a vállukról.

Zsigmond Balázs
Fotó: Unger Tamás

- Ezért született meg egy újtípusú, eddig nem látott kezdeményezése is az irodának? Jelesül: mindenféle kötelezettségektől mentes, ingyenes tanácsadás kérhető április végéig.

- Igen, mert hisszük, hogy amit csinálunk, azt jól csináljuk. A programot a Duna House Kőszegi és Thököly utcai irodáiból a leggyakorlottabb kollégáink bevonásával indítottuk el, melynek lényege, hogy egy jelentkezést követően terveink szerint egy fél órára kimegyünk az eladókhoz. Nagyon fontosnak tartom, hogy egy ingatlan értékesítését csak a valós piaci információk birtokában kezdje meg az eladó. Összeállítottunk például egy közel húszoldalas, mindenki számára könnyen érthető és használható infó anyagot, amely a többi közt tartalmazza az adózási feltételeket, támogatási lehetőségeket és hasznos tippeket, aktuális piaci információkat.

- Mire elég harminc perc egy ingatlanközvetítőnek? A reális ár meghatározásán túl szolgálnak például gyakorlati tanácsokkal is?

- Igen. Eláruljuk, hogy mi az, ami mindenképpen kell a sikeres eladáshoz, és elmondjuk azt is: mibe ne menjen bele a tulajdonos az értékesítés során. Válaszolunk a felmerült kérdésekre, abból midig van bőven. Ahogy nincs két egyforma ingatlan, úgy nincs két azonos pénzügyi háttér sem. Végül átadjuk a már említett Infó csomagot.

- Miért jó ez Önöknek, hiszen nincs belőle üzlet?

Valós problémának látjuk a tájékozatlanságot. Ezért találtuk ki ezt a kollégákkal közösen. Ebben a formában ez nekünk valóban nem üzlet. Abban bízunk, ha a „házipatika” már nem segít, akkor bizalmat kapunk később az értékesítésben, ahogy az orvoshoz is elmegyünk, ha muszáj.

Ez valóban egy térítés- és kötelezettségmentes szolgáltatás, amit ebben a formában április végéig tervezünk.

- Másfél évtizede a szakmában dolgozik. Mit lát a gyakorlott szemüvegén keresztül, hogy alakul az ingatlanpiac?

- Nehéz jósolni, mert az elmúlt időszak is tele volt váratlan eseményekkel. Ami biztos, hogy a Covid sem állította meg a piacot, mert az emberek terveznek, családok bővülnek. Valóban lendületben van a piac. Árcsökkenés biztosan nem várható a közeljövőben. Gyakran merül fel, hogy a moratórium végén a sok bedőlt hiteles ingatlan árcsökkenést hoz. Sajnos biztosan lesznek piacra kerülő ingatlanok, de nem fognak azok sem ár alatt elkelni, mert nincs árfolyam kockázat.

- Visszatérve a tanácsadásra, hol lehet jelentkezni?

-A https://ingatlanos-szombathelyen.hu/hu/ingyenes-tanacsadas/ oldalon egy rövid leírás alatt tudnak az űrlap kitöltésével jelentkezni. Ha valakinek egyszerűbb a 06-70-319-3287-es számon is egyeztethet kollégánkkal.

Irodáink:

Szombathely, Thököly u. 46. Tel.: 06-30-633-5087

Szombathely, Kőszegi u. 13. Tel.: 06-30-271-8029

[video width="1080" height="1080" mp4="https://www.vaol.hu/wp-content/uploads/2021/04/7999699Ingyenestanacsadas.mp4"][/video]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában