Szponzorált tartalom

2021.05.31. 07:00

Idén is megjelenik szakácskönyvünk olvasóink legjobb receptjeivel

Az idén ősszel is megjelenik a Mediaworks megyei napilapjainak szakácskönyve. A startpisztoly már eldördült, várjuk olvasóink kedvenc receptjeit. A legjobbak helyet kapnak az idei albumban. Továbbra is tartjuk magunkat az előétel, leves, főétel, desszert tematikához, ugyanakkor mindig újítunk is.

VN
Idén is megjelenik szakácskönyvünk olvasóink legjobb receptjeivel

20210108 Békéscsaba Farsangi ételek készítése Képen: Prohászka Béla, mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke és az általa készült étele: Farsangi kocsonya Prohászka Béla módra Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Most például nagyobb hangsúlyt helyezünk a szabadtűzön készült, elsősorban grillételekre, ugyanis a kerti összejövetelek, partik ezek nélkül nem létezhetnek. Ilyenkor a család és a barátok előtt, vagy velük közösen zajlik a sütés-főzés. Biztosan mindenkinek van tuti receptje a tárcsás, rostlapos, faszenes, lávaköves, nyárson sütött és bográcsos ételekre egyaránt. Mindezekhez zöldség- és gyümölcssaláták, házi savanyúságok, kedvenc mártások összetételét is várjuk.

Szeretnénk a hagyományokat őrizni, ápolni és átadni a jövő nemzedékének. Egy-egy ételt másként készítettek hatvan éve a nagyszülők, másként a gyermekük, és most valószínűleg kicsit másként az unoka. Szakácskönyvünkben a régi étkeket most új köntösbe öltöztethetik. Minden receptnél ketyeg az óra, ezért arra kérjük olvasóinkat, hogy receptíráskor az alapanyag-szükséglet és az elkészítés módja mellett azt is írják le, hogy főztjük elkészítése mennyi időt vesz igénybe.

Sebestyén János már több alkalommal küldött receptet
Fotó: Imre György

Szakácskönyvünk lektora ismét Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Ezeket a titulusait azért érdemes felsorolni, mert mutatják, hogy elkötelezett a hagyományos magyar alapanyagok iránt, nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik és a világ gasztronómiai trendjeiben, az új technológiákban is teljesen otthon van. Több olvasónk majd a séfekkel együtt készítheti el finomságát a szakácskönyv konyháján. Jó tudni azonban, hogy minden fogást elkészítenek szakácsaink, vagyis aki az albumban megjelentek szerint alkotja meg az ételt, annak azt kell kapnia, amit a recept ígér, és a színes fotó mutat.

NYERHETNEK IS A RECEPTJEIKKEL

A könyvbe bekerülő több mint 150 receptet szakértő zsűri választja ki Prohászka Béla vezetésével. A bírálók döntenek a receptverseny legjobbjairól, akiket természetesen díjazunk, de már korábban, a receptbeküldők közötti sorsoláson is értékes nyeremények találnak gazdára. Már várjuk receptjeiket az alapanyagok és az elkészítés módjának leírásával, valamint a beküldő portréfotójával. A végső határidő: 2021. július 10. E-mail: [email protected], postai cím: Békés Megyei Hírlap, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. A borítékra írják rá: „Receptverseny”.

Kiemelt képünkön: A kötet lektora Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában