Szponzorált tartalom

2021.05.31. 07:00

Idén is megjelenik szakácskönyvünk olvasóink legjobb receptjeivel

Az idén ősszel is megjelenik a Mediaworks megyei napilapjainak szakácskönyve. A startpisztoly már eldördült, várjuk olvasóink kedvenc receptjeit. A legjobbak helyet kapnak az idei albumban. Továbbra is tartjuk magunkat az előétel, leves, főétel, desszert tematikához, ugyanakkor mindig újítunk is.

VN

20210108 Békéscsaba Farsangi ételek készítése Képen: Prohászka Béla, mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke és az általa készült étele: Farsangi kocsonya Prohászka Béla módra Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Most például nagyobb hangsúlyt helyezünk a szabadtűzön készült, elsősorban grillételekre, ugyanis a kerti összejövetelek, partik ezek nélkül nem létezhetnek. Ilyenkor a család és a barátok előtt, vagy velük közösen zajlik a sütés-főzés. Biztosan mindenkinek van tuti receptje a tárcsás, rostlapos, faszenes, lávaköves, nyárson sütött és bográcsos ételekre egyaránt. Mindezekhez zöldség- és gyümölcssaláták, házi savanyúságok, kedvenc mártások összetételét is várjuk.

Szeretnénk a hagyományokat őrizni, ápolni és átadni a jövő nemzedékének. Egy-egy ételt másként készítettek hatvan éve a nagyszülők, másként a gyermekük, és most valószínűleg kicsit másként az unoka. Szakácskönyvünkben a régi étkeket most új köntösbe öltöztethetik. Minden receptnél ketyeg az óra, ezért arra kérjük olvasóinkat, hogy receptíráskor az alapanyag-szükséglet és az elkészítés módja mellett azt is írják le, hogy főztjük elkészítése mennyi időt vesz igénybe.

Sebestyén János már több alkalommal küldött receptet
Fotó: Imre György

Szakácskönyvünk lektora ismét Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Ezeket a titulusait azért érdemes felsorolni, mert mutatják, hogy elkötelezett a hagyományos magyar alapanyagok iránt, nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik és a világ gasztronómiai trendjeiben, az új technológiákban is teljesen otthon van. Több olvasónk majd a séfekkel együtt készítheti el finomságát a szakácskönyv konyháján. Jó tudni azonban, hogy minden fogást elkészítenek szakácsaink, vagyis aki az albumban megjelentek szerint alkotja meg az ételt, annak azt kell kapnia, amit a recept ígér, és a színes fotó mutat.

NYERHETNEK IS A RECEPTJEIKKEL

A könyvbe bekerülő több mint 150 receptet szakértő zsűri választja ki Prohászka Béla vezetésével. A bírálók döntenek a receptverseny legjobbjairól, akiket természetesen díjazunk, de már korábban, a receptbeküldők közötti sorsoláson is értékes nyeremények találnak gazdára. Már várjuk receptjeiket az alapanyagok és az elkészítés módjának leírásával, valamint a beküldő portréfotójával. A végső határidő: 2021. július 10. E-mail: [email protected], postai cím: Békés Megyei Hírlap, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. A borítékra írják rá: „Receptverseny”.

Kiemelt képünkön: A kötet lektora Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában