támogatott tartalom

2021.06.08. 12:00

Esküvői öltözet szandállal a főszerepben

A magassarkú szandál az esküvőre választott lábbelik közül a legkedveltebb. Amint az időjárás engedi, máris előtérbe kerülhetnek a legújabb, egyben legdivatosabb modellek.

vaol.hu

Fotó: ccc.eu/hu

Ám mivel nem pár órás, hanem egy egész napos használatról van szó, így nem mellékes, hogy a kiszemelt típus milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Minden mindegy, csak gyönyörű legyen?

Teljesen érthető az esztétikus megjelenés iránti vágy. Ez az a nagy nap, ami jó esetben nem ismétlődik az életben. S pontosan ez, az utánozhatatlanság nyomja rá a stressz bélyegét. Mert mindenki mindent tökéletesen szeretne megszervezni, viszontlátni és megvalósítani. Pedig amúgy nagyjából ez lehetetlen, s nem is igazán reális elvárás.

Mindenesetre míg néhány váratlan fejlemény nem védhető ki, addig az öltözet illetve az egyéb kellékek beszerzése nagyon is szabályozható. Nem kevés tudatossággal könnyedén fókuszba kerülhet a magassarkú szandál, hisz minden tekintetben ideális.

Ugyan rá lehet menni csak a külsőségekre, azokra figyelve, de ez a hozzáállás a tapasztalatok alapján zsákutcába vezet. Mert mit ér egy szemeket gyönyörködtető lábbeli, ami hosszútávon hordhatatlan?

Márpedig a kényelmetlenségekkel így is-úgy is érdemes számolni, ám a mértéke egyáltalán nem mellékes. Főleg, ha egy pici odafigyeléssel minimálisra csökkenthetőek a kellemetlenségek.

A praktikusság tehát legalább annyira érdemleges jellemvonás, mint a szemmel látható kellem. Előbbi amúgy utólagosan is fokozható, például zselés lábbetét alkalmazásával. Nincs ok a pánikra, a betétek többsége átlátszó, meg amúgy sem észrevehető. Ugyanakkor a plusz párnázottság minden pénzt megér, különösen a huszadik órában, amikor minden lépés egy újabb kihívás.

Csak a magas sarkú modellek az esküvőre méltó választások?

Nem. A lapos variációk épp úgy helytállhatnak a nagy napon, mint a magas sarokkal megáldott alternatívák.

Abban az esetben, ha a stabil, kiegyensúlyozott járás magasabb sarokkal nem megoldható, akkor nem jó ötlet most elsajátítani ezt a készséget. Így ugyanis könnyedén egy nem tervezett, ám annál látványosabb bokatörő mutatvány születhet.

Az esküvő helyszínének talajviszonyait ildomos alaposan szemügyre na meg talp alá venni, hiszen akadnak olyan felületek, ahol a magas sarok nem, hogy nem előnyös, hanem kifejezetten kockázatos. A füves, dimbes-dombos, egyenetlen, kavicsokkal felszórt ösvények, amiken a végighaladás kikerülhetetlen a sarok elsüllyedhet, ami újfent esést eredményezhet. Arról nem is beszélve, hogy a szandál is megsérülhet.

Milyen színárnyalatú magassarkú szandál jelenleg a divat?

A fehér, az arany és az ezüst variánsok kedveltsége trenden felül áll. De nem érdemes pusztán ezekre az árnyalatokra lekorlátozni a lehetőségeket. A CCC üzleteiben és az interneten elérhető, széles termékválasztékban a rózsaszín és a bézs variációk is keresettek. Nem véletlenül.

Természetesen a ruha milyensége nagymértékben befolyásolhatja a döntést, de alapvetően “mindenható” tulajdonsággal nem rendelkezik. Azaz valójában kizárólag az egyéni ízlésvilág az, ami számít. És az öltözet viselése közben feltörő jó közérzet.

Hiszen akkor válhat pozitív értelemben is felejthetetlenné a nagy nap, ha nemcsak a körülmények nagyszerűek, hanem a ruhák és kiegészítők is megfelelőek. A lábra szabott magassarkú szandál minden lépést könnyebbé varázsolhat, szabad utat biztosítva a boldogító igen felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában