támogatott tartalom

2021.06.07. 09:00

Hogyan válasszuk ki a megfelelő festékpatront?

Az otthoni nyomtatók rendszeres használat mellett gyorsan kifogyhatnak, és szükség van a patronok minél hamarabbi pótlására. Fontos figyelembe venni, hogy akármilyen patront vagy tonert nem tehetünk bele az eszközbe – annak illeszkednie kell a tartóba és a nyomtató típusához. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni, hogy a legjobb típust válasszuk.

vaol.hu

Fotó: New Africa / Shutterstock.com

Milyen célra kell?

Fontos kijelölni először azt, hogy mennyi és milyen fajta dokumentumokat akarunk nyomtatni, valamint a rendszerességgel is számolni kell. A családi fotók nyomtatásához az otthoni albumba, vagy egy koncertjegy kézhezvételéhez például nem kell nagy költségekben gondolkodni – egy tintasugaras nyomtató ezt olcsón és kis költséggel végigviszi. Ha inkább nagyobb mennyiségben akarunk nyomtatni és sok egyforma vagy közel azonos anyagot, akkor már érdemes befektetni egy kicsivel drágább lézersugaras eszközbe.

Hogyan tölthető?

Elsőre talán ijesztőnek tűnhet a gondolat, hogy a festékpatron nyomtatóba helyezése mivel járhat – de nincsen ok a félelemre! A modern eszközöknek köszönhetően a patronok kivétele és behelyezése már egyszerű és könnyed mozdulatokkal jár, ha követjük az útmutatót.

Milyen fajta nyomtató?

A kérdés alatt elsősorban gondolhatunk a márkára – ami fontos szempont, hiszen egy HP nyomtatóba érdemes saját márkás terméket tenni, ezzel is megőrizve az eszközök garanciáját és biztonságos üzemeltetését. Érdemes annak szintén utánajárni, hogy pontosan milyen fajta kazetta illik a készülékbe, például egy F6V25A, ami tud egyaránt fekete-fehérben és színesben is nyomtatott anyagot készíteni.

A nyomtatók emellett dolgozhatnak lassabban vagy gyorsabban is – egy lézernyomtató előnye, hogy hamar elkészíti a rábízott feladatot, de ez akkor igazán gazdaságos, ha tényleg rendszeresen és sokszor nyomtatjuk ki ugyanazt a dokumentumot. Ennek megfelelően a festékpatron típusát érdemes bele kalibrálni: ha inkább csak fekete-fehérben nyomtatunk, nem feltétlen van igény a színes tintára.

Akármelyikre is essen a választás, abban biztosak lehetünk, hogy az otthoni nyomtatás ma már egy könnyen elérhető és egyszerű folyamat a megfelelő eszközök kiválasztásával.

A TonerPartners oldalán mindenki könnyen megtalálhatja a legjobb terméket, melyhez nem kell költségekbe vernie magát. Böngésszen még ma a kínálatból!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában