Támogatott tartalom

2021.11.08. 08:00

Szafi shopban rendszeresen vásárolni hosszútávú befektetés, melyet testünk meghálál

Óriási érdeklődés mellett nyílt meg a szombathelyi Szafi Smart Reform Shop a Március 15. tér sarkán, és a nyitás óta is töretlen az érdeklődés a termékek iránt. Látszik, hogy nagy igény van a jó minőségű, tiszta, gluténmentes, hozzáadott cukor nélküli vagy szénhidrátcsökkentett reform termékekre.

vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Az üzlet kínálata hiánypótló, hiszen egyre többen gondolkodnak hosszú távon és egyre elfogadottabb a tény, hogy igenis van összefüggés a táplálkozás és testünk jólléte között. Egyre több családban változik a táplálkozásról kialakított szemlélet. „Jókat enni” ma már nem azt jelenti, hogy minél nagyobb adag ételt kapjunk, ami után szervezetünk az ébren maradásért küzd, hanem azt, hogy ami a tányérunkra kerül, minőségi alapanyagokból, értékes szénhidrátokból és adalékoktól mentes legyen.

Fotók: Unger Tamás

A Szafi Smart Reform Shop támogatja azokat, akik életmódváltás mellett döntenek, vagy ismerkednek a reform táplálkozással, esetleg paleo, vagy vegán étrendet követnek és ehhez keresnek megoldásokat. Segíti azokat, akik eddig nehezen jutottak hozzá az alapvető élelmiszereikhez is, nem hogy egy kis édességhez, vagy nassolnivalóhoz, hiszen utóbbiakból is van bőven választék az üzletben. Azoknak pedig, akik valamilyen ételallergiával kénytelenek együtt élni, glutén-, tej-, tojás-, vagy laktóz érzékenyek esetleg akár egyszerre több intoleranciájuk is van, ez a hely maga a kánaán.

- A szervezetünk optimális működéséhez elengedhetetlen, hogy megnézzük, mit eszünk, azaz hogy milyen a bevitt táplálék minősége – halljuk az üzlettulajdonostól, Pinezits Alexandrától, aki összefoglalóan a Szafi termékekről azt is elmondta, hogy a legfontosabb ismérvük, hogy: lassú felszívódású, értékes szénhidrátokból készülnek, mint pl. a hajdina vagy a köles, általában magas rosttartalommal rendelkeznek hozzáadott cukor és adalékanyagmentesek.

A boltban a polcokon a csomagolt termékeket látjuk sorakozni, lisztkeverék szinte bármihez, amit a vendég megkívánhat, szószok, alapporok, lekvárok, pudingporok, granolák és egyéb megoldások reggeliez és még rengeteg más ami lehetővé teszi, hogy otthon is bárki, könnyedén a termék hátoldalán található egyszerű recept alapján elkészítse a neki megfelelő ételt. Az üvegfalú pultok a kész termékeket kínálják melyek közt megtalálhatók szintén a vegán, tej-, tojás-, szójamentes készítmények, ill. sajtos és húsos termékek is kaphatóak laktózmentes verzióban. A termékek alapvetően kukorica-, rizs- és burgonyakeményítő mentesek, némelyek csökkentett zsírtartalmúak is. Legtöbbjük fő összetevői a hajdinaliszt, kölesliszt, a tápiókakeményítő, illetve a rostok közül a bambuszrost és az útifű maghéj. Vannak köztük szénhidrátcsökkentett, magas rosttartalmú vagy épp rostcsökkentett étkek. Bő választék van kenyerekből és édes-sós pékárukból is.

Vannak olyan termékek, melyekben bármennyire hihetetlen, még élesztő és kovász sincsen. Helyettük a szódabikarbóna és az almaecet dolgozik a tésztában -, ami ráadásul az élvezeti értéküket sem csökkenti, ízre, állapotra, kinézetre mindez nem érzékelhető rajtuk.

Kakaós, fahéjas, pizzás csiga, a túrós batyut ízében teljes eredetiséggel pótló vegán finomság, mogyorós croissant, pogácsák, kenyerek, bagettek sorakoznak a pultban. Vannak laktózmentes tejtermékeket vagy húskészítményeket tartalmazó finomságok, mint például a tejes kifli, a sajtos twister, a tepertős pogácsa, a virslis roló vagy a Pao sajtos csoda, mely nem hazudtolja meg a nevét, nagyon szeretik a vásárlók.

A helyben készített sütemények között találunk növény túróhelyettesítővel készülteket szeletben és muffin formában, azaz vegán termékek, ahogy az almás morzsa és az erdei gyümölcsös muffin is. Többféle szendvics kínálja magát a vitrinből: sonkás-sajtos, növényi felvágottas, vegán fasírozottas, és kétféle vegán kőrözöttes, illetve hódítanak az új reform bagel szendvicsek is, melyek közt vannak igazán ínyenceknek valók is: fetás, mozarellás vagy lazacos kivitelben is. A helyben készült kókuszgolyók, pohárkrémek és pudingok csábításának sem kell ellentmondanunk, ha épp édességre fáj a fogunk, hiszen hozzáadott cukrot és semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak ezek sem.

Az üzletvezető külön felhívja a figyelmet a street food-okra, amelyeknek van egy reform (húskészítményeket és/vagy laktózmentes sajtot tartalmazó ételcsaládja), és van egy „free” termékcsaládja, azaz az állati eredetű mentes, vegán ételekkel. Így ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás a hely, pizzák, hamburger, gyros, quesadilla, tortillák, lángos és hot dog variációk, az édes szájúaknak palacsinta és gofri különböző ízekben mind segít a jóllakásban.

Nem csak az ízek, de a biztonságos, hiteles tájékoztatás is nagy erénye az üzletnek, hiszen a termékekről minden allergén, összetétel és tápérték információ a vevő rendelkezésére áll. A termékek közti eligazodást segítik a különböző színű jelölések, megkülönböztetnek zöld, lila és kék kártyás termékeket.

A Szafi Smart Reform Shop elnevezés sem véletlen, hiszen a „smart”, vagyis „okos” jelző a korszerű, 21. századi technológiai felszereltségre utal. Az üzletben elhelyezett 3 tablet és a polccímkéken található QR kód mind a könnyed és gyors információ szerzést támogatja minden egyes termékről.

- Itt nem csak kiváló minőségű termékeket, hanem megfelelő tájékoztatást és segítséget is kap aki betér, és az eladók a saját tapasztalataikat is megosztják a vásárlókkal.

Gyakori jelenség, hogy valaki egy friss diagnózis birtokában, elveszetten és félelmekkel telve nyit ajtót, hiszen egyik napról a másikra egy ismeretlen világba csöppen, nem tudja hol kezdje, hogy álljon neki az étrendje, életmódja átalakításának. Ilyen esetekben tapasztalt kollégáink segítenek eloszlatni a fekete felhőket és empátiával, türelemmel vezetik be a vendégeket egy számukra új világba – mondja az üzlettulajdonos, aki 8 éve férjével kezdett egy hasonló vállalkozásba, és annak működtetése során tapasztalta, hogy egyre nagyobb igény van a reform- és vegán konyha alapanyagaira, készítményeire. Ebből a motivációból fakadóan léptek tovább a már évek óta ismert márka, a Szafi termékek irányába.

Nagyon sokan várták, hogy ez az üzlet végre Szombathelyen is megnyisson, hiszen itt egyszerre, egy helyen fellelhető minden azok számára, akik ezt az irányt követik. Ez a szép, új, modern üzlet pedig nem csak a vásárlóknak kedvez, de a város egy korábban évekig elhanyagolt környékének is üde színfoltja lett a megújult Március 15. téren.

Telefonszám: (30) 090 5777

Email cím: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában