Támogatott tartalom

2022.02.26. 07:26

Történelmi olasz motorkerékpár márka elsőként Sárváron! 

Nem telik el úgy hónap, hogy ne történjen valami érdekesség Sárváron!  Szinte már megszokottá vált, hogy a Hegyközségben újabbnál újabb motorok várják az érdeklődőket. A Palkó testvérek jó hírekkel szolgálhatnak azoknak, akik egy neves olasz márkát szeretnének megismerni. Ugyanis a Benelli és Keeway motorok kínálata mellett megjelentek náluk a történelmi F.B. Mondial márka motorjai is!

PR-cikk

Forrás: Palkó Péter Bt.

Akinek nem ismerős az F.B. Mondial név, lapozza csak fel a történelem könyveket, hiszen ennek az olasz márkának igazi sikertörténete van. A márkát 1929-ben a Boselli testvérek alapították (Innen ered az F.B azaz a Fratelli Boselli, mint Boselli Testvérek rövidítés). A kezdetekben más korabeli olasz motorkerékpárok értékesítésére és szervizelésére nyitották meg műhelyüket, de néhány hónapon belül kiderült, hogy egy megbízható és erős motorra is igényt tart a piac, így elkezdtek kis manufaktúrájukban motorokat gyártani.

Forrás: Palkó Péter Bt.

A második világháború után pedig a piaci átrendeződés és a motorkerékpáros versenyzés népszerűségének növekedése miatt gyorsasági versenymotorokat építettek. Ebből a korból származik az a 10 darab világbajnoki cím is, amely a márka nevéhez, és versenyzőihez fűződik. Múltban szerzett vb címek ezek, viszont a márka dominanciáról sokat elmond, hogy az akkori japán motorgyártók is a sikereik csodájára jártak, és etalonként használták az akkori versenygépeiket saját gyáraikban! 

 

A F.B Mondial márka jelenleg is a Boselli család birtokában áll és az újkori modellek a múltbeli versenyszellemet ötvözik a modern és minőségi kidolgozottsággal, technikával. 2022-re elkészült az F.B Mondial HPS 125 Ubbiali típus, mely a 2020-ban elhunyt 9-szeres világbajnoknak Carlo Ubbialinak állít emléket egyedi sorszámozott kiadásával és különleges fényezésével. 

Forrás: Palkó Péter Bt.

Aki kedveli a klasszikus versenymotor hangulatot, és szívesen látja ezt a mai technikával ötvözve, akkor biztosan örömét leli ezekben a motorokban, hiszen az igazi olaszos életérzést sugárzó motorok kiválóan kombinálják a retro stílust és a modern technikát. Jelenleg 125 köbcentis modellekkel van jelen az európai motorpiacon, azonban 2022. második felére várhatóak a 500 köbcentis modelljeik.

 

De hogy jön a képbe az F.B. Mondial Sárváron? 

 

A sikeres 2021-es bemutatkozó évünk és lelkes munkánk híre az internetnek köszönhetően Olaszországig jutott. Az F.B. Mondial márka indulásához hasonlóan testvérpárként kezdtük nyitogatni szárnyainkat a motorosok világában. Ez felkeltette a gyártó érdeklődését. Hasonlóságot és szimpátiát éreztek elhivatott munkánkban. Felvették velünk a kapcsolatot, olasz értékesítési vezetőjük személyesen keresett fel bennünket. 

 

Az első új F.B. Mondial motorok a napokban érkeznek meg hozzánk. Rögtön 6 modell mutatkozik be az országban. Lesz közöttük sportos robogó, enduro, klasszikus sportmotor, naked motor is, melyek miden kidolgozott részlete prémium minőségről árulkodik. A teljesítményük az A1 kategória felső határához vannak igazítva. 

 

Forrás: Palkó Péter Bt.

Önöknél is tapasztalható a chip-hiány okozta motorkerékpár hiány?

 

A legtöbb márka jelentős készlethiánnyal küzd a modellekből. Ezért a vásárlók általában azt veszik meg, ami épp megtalálható a kereskedőnél. Rengeteg csúszással lehet tehát kalkulálni, ha valaki nem időben rendeli meg a kiválasztott modellt. Szerencsére többnyire minden FB Mondial, Benelli és Keeway modellből tudunk elérhető készletet biztosítani a vásárlóknak. 

Forrás: Palkó Péter Bt.

 

Motorozni élmény, divat és praktikum!

 

Nagyon szeretnénk, ha Magyarországon is egyre többen választanák a két keréken való közlekedést az autózás helyett. Egy 125 köbcentis motor vezetéséhez alig pár órás képzéssel jogosítványt is szerezhetünk, amennyiben már van B kategóriás jogosítványunk! Ez mindenképpen egy megtérülő befektetés, hiszen egy modern 125-ös motor 2-2,5 liter üzemanyagot fogyaszt 100km-en és jóval alacsonyabbak a további fenntartási költségeik az autózáshoz képest.

 

Zárszóként Palkó Péter üzletvezető megemlítette, hogy az “olasz-vonal” nem áll meg, ugyanis hamarosan Magyarországon is jól ismert prémium olasz márkák jelennek meg kínálatunkban! 

 

Web: https://peterpalko.com/

Facebook: https://www.facebook.com/benelli.keeway.markakereskedes.es.szerviz.sarvar/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában