Hirdetés

2022.03.17. 07:00

Harminc év a biztonság szolgálatában: Atlantisz Tűzvédelem

Harminc év, több mint háromszáz elégedett partner. A tűzvédelmi szolgáltatásokra specializálódott Atlantisz, folyamatos képzésekkel biztosítja a partnereinek kínált magas szintű szolgáltatást.

PR-cikk

Süle József Richárd évente 10 ezer eszköz ellenőrzését végzi el

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Az Atlantisz Tűzvédelem 30 éve tesz meg mindent az intézmények biztonságáért, mára már több mint háromszáz partnerrel büszkélkedhet, amelyek között önkormányzat, iskola, óvoda, bölcsőde, vagy szociális otthon éppúgy megtalálható, mint társasház, étterem, élelmiszeripari cég, panzió, vagy éppen büntetés-végrehajtási intézet. A cégnél több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembergárda dolgozik folyamatosan, de Süle József Richárd az, akinél a szálak összefutnak, annál is inkább mert ma már ő és nővére, Süle Renáta vezetik a céget. 

 

Mikor az élet Richárdot arra kényszerítette, hogy az iskolából épphogy kikerülve munkába álljon, minden partnerüket egyenként kereste fel és évente legalább egyszer azóta is mindenkit meglátogat, így nem csoda, hogy évi 10 ezer eszközellenőrzés a mérlege. Abban, hogy mikor, hova kell menni felülvizsgáltra, egy magyar fejlesztésű szoftver (fireg) segíti a dolgozókat, ez pedig módot ad arra is, hogy a kiszállási díjakat megosztva számítsák fel, aminek a partnerek különösen örülnek. A teljes digitális átállás egyébként az egyik legfontosabb célkitűzése az Atlantisznak, és egy pályázatnak köszönhetően nem is állnak tőle messze, papírt már most is csak elvétve használnak, ezzel is hozzájárulnak a környezetvédelemhez. A digitalizáció jól jött akkor is, amikor a járvány miatt a céges munkavédelmi oktatásokat nem lehetett megtartani, a megalkotott online oktatócsomag azóta is nagy népszerűségnek örvend.

 

 

A cégnél hatalmas tudásanyag halmozódott fel, ezzel azonban nem lehet megelégedni, ezért aztán náluk folyamatos a továbbképzés, hiszen kizárólag ez szavatolhatja az állandó magas minőséget. Richárd kezdeti, mostanra megvalósított célja az volt, hogy, senki ne tudjon feltenni neki olyan szakmai kérdést, amire nem tud válaszolni, ha pedig ez mégis előfordulna, tudjon mondani egy olyan szakembert, aki megoldást talál a problémára. 

 

A cég leginkább a Dunántúlon foglalkozik tűzoltó készülékek karbantartásával, tűzvédelmi szabályzatok készítésével, tűzvédelmi szakvizsgáztatással, tűzvédelmi szemlékkel, oktatásokkal, szaktanácsadással, a tűzvédelmi felszerelések teljes palettájával, érintésvédelmi, tűzvédelmi, villámvédelmi, valamint munkavédelmi felülvizsgálatokkal. Sokan nem is gondolnák, hogy a tűzvédelem milyen komplex feladat, nemcsak a porral oltókat kell átnézni – egyébként az Atlantisz azon kevés cégek közé tartozik, amelyik nemcsak felülvizsgálja, de javítja is a meghibásodott tűzoltó készülékeket – a tűzivíz forrás karbantartása, füstelvezetők, tűzgátló ajtók ellenőrzése is mind-mind a feladatok közé tartozik. 

 

Egyébként a porral és a habbal oltó készülékek élettartama 20, míg a gázzal oltóké 50 év, a különféle rangú karbantartásokat azonban évente, ötévente, tízévente el kell végezni. A legjobb persze, ha Richárdék munkája észrevétlen marad, volt már azonban, hogy úgy alakult, hogy használni kellett az Atlantiszos tűzoltó készülékeket, ám eddig minden esetben kiállták a próbát.

 

 Az Atlantisz tehát nemhogy nem süllyedt el az elmúlt három évtizedben, de erősebb, mint valaha. Renáta és Richárd arra a legbüszkébb, hogy szüleik 30 éve egy olyan céget hoztak létre, ami még ma is működik és remélik, hogy 20 év múlva már az ő gyerekeik is itt dolgozhatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában