Pr cikk

2022.05.18. 15:45

A hajas fejbőr vágyja a táplálást?

Sokan mindaddig nem foglalkoznak a hajkoronájukkal és főleg a hajas fejbőrükkel, amíg valami konkrét probléma fel nem üti a fejét. Ha ez megtörténik akkor persze megy a kapkodás, a kétségbeesés és a rettegés, hogy vajon hogyan tovább? Pedig az igazság az, hogy egy kis tudatossággal és elővigyázatossággal nem egy gond megelőzhető, kikerülhető, vagy a hevessége mérsékelhető. Ráadásként akadnak olyan módszerek, amik azon túl, hogy táplálóak és hasznosak, még kényeztetőek is!

Pr cikk

Forrás: LightField Studios / Shutterstock.com

Kezdődhet a relaxáció?

A népszerű hajpakolás nem véletlenül ezrek kedvenc heti rendszerességgel alkalmazott technikája. Egyrészt otthoni körülmények között pillanatok alatt „munkába” állítható. Másrészt hihetetlenül eredményes, konkrétan lemosás után már látszik a különbség. Harmadrészt amíg a hajas fejbőr pihen, addig a test többi része is relaxált állapotba kerülhet. Ez az a fél óra, amire kivétel nélkül mindenkinek szüksége van.

A pakolások amúgy otthon is elkészíthetőek, megannyi recept áll a rendelkezésre. A leggyakrabban használt anyagok között megtalálható a tojás, vagy éppen a banán. De széles skálán mozognak az optimális hozzávalók. Mindenesetre a lényeg a fejbőr táplálása, ezzel együtt a hajnövekedés serkentése. Ahogy a véráramba közvetlenül bejutnak az értékes molekulák, úgy duplázódik meg a felszívódás értéke. Eközben ráadásként a kikapcsolódás is borítékolható, különösen ha a háttérben kellemes zene szól, vagy éppen a megnyugtató csend szolgál alapul.

Mikor kezdődnek a bajok?

A rettegett hajhullás rengeteg embert érint. Ez azért hangsúlyozandó információ, mert sokan azt hiszik, egyedül vannak ezzel a problémával. De korántsem. A hajszálak elvékonyodása már beszédes jel lehet, de a kisebb mértékű hajszálvesztés is eltéveszthetetlen jelzés. Akad, akinek gyorsan történik mindez és gyakorlatilag kopaszodásba torkollik a folyamat, megint másnak éveken át tart a lassú rosszabbodás. Az aktív cselekvés az, ami minden esetben gyógyírként szolgálhat az abszolút nem produktív várakozással és elbagatellizálással szemben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában