Hirdetés

2022.10.25. 07:35

Tanítását megőrzik, és tovább építik - Emlékpályázatot hirdet az FTI-iASK Gaál Zoltán tiszteletére

Emlékpályázatot hirdet a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete Gaál Zoltán, az intézet egykori főigazgató-helyettese tiszteletére. Az emlékpályázatra a Kreatív város – Fenntartható vidék integrált módszertanra épülő, vagy azzal rokon alap- és/vagy alkalmazott kutatási témában írt pályaművekkel lehet jelentkezni.

Tóth Kata

Gaál Zoltán 2016-tól az FTI-iASK kutatója, majd a Kraft-központ vezetője és 2019–2021 között az FTI-iASK főigazgató-helyettese volt.

Forrás: Horváth Attila

A pályázatra olyan írásokat vár a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, amelyekben a pályázók magas szakmai színvonalon mutatják be saját kutatásukat, annak célját, módszerét, eredményeit és tudományos vagy gyakorlati hasznosíthatóságának lehetőségét. A pályázatnak önálló, új tudományos/szakmai eredménynek kell lennie, amely nem korábban az intézettel közös, szerződéses munka keretében vagy ahhoz kapcsolódva valósult meg, illetve nem közölték még egyéb publikációs fórumokon. 

A tanulmány terjedelme 35000–45000 karakter (szóközökkel együtt), amelybe beleértendő az 1000–1500 karakter terjedelmű absztrakt, az irodalomjegyzék, továbbá az ábrák és táblázatok szövegezése is. A pályaműveket MS Word formátumban kérik benyújtani. A tanulmányban szereplő grafikus eredményeket– térképeket, saját készítésű ábrákat stb. – külön képfájlban is kérik csatolni. 

A határidőig beérkezett pályázatokat az intézet által felkért szakmai zsűri anonim formában értékeli. A zsűri által legszínvonalasabbnak ítélt pályaművet benyújtó jelentkező nettó 200.000 forint díjazásban részesül. A legjobb, illetve a szakmai zsűri által közlésre ajánlott pályaműveket az intézet elektronikus tanulmánykötetben, szerkesztett formában megjelenteti. A legjobb pályaművet benyújtó jelentkezőt meghívják, tartson szakmai előadást. A pályázók írásbeli értesítést kapnak a pályázat eredményéről. A pályázatokat e-mailben várják 2022. december 5-ig, hétfőig a következő címre: [email protected] (a levél tárgyában kérik megjelölni: „Gaál Zoltán emlékpályázat”). 

Gaál Zoltán 2016-tól az FTI-iASK kutatója, majd a Kraft-központ vezetője és 2019–2021 között az FTI-iASK főigazgató-helyettese volt. Feladata és szívügye volt a Kreatív város – Fenntartható vidék integrált módszertanra épülő kutatások és az ehhez kapcsolódó empirikus felmérések koordinálása: a Kraft-csoport kutatóinak nagy tudású, lelkiismeretes vezetője, a Pannon Városok közti együttműködésnek pedig mindig tettre kész mentora volt. A Gaál Zoltán emlékpályázat kiírásával az intézet célja, hogy méltón emlékezzen meg kollégájáról és tanítását megőrizze, tovább építse a munkájával megalapozott kutatási-fejlesztési irányokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában