Hirdetés

2023.06.05. 14:23

Hogyan spóroljunk az élelmiszereken?

Tudjuk, hogy jó spórolni, de vajon hogyan takarékoskodhatunk, amikor minden egyre drágább? Lehetséges-e a magas infláció ellenére is úgy kezelni a pénzügyeket, hogy kevesebbet költsünk, de ne fosszuk meg magunkat az örömöktől és az élet élvezetétől? Kezdjük a mindennapi vásárlással – ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan takaríthatunk meg jelentős összegeket a bevált élelmiszerek vásárlásán anélkül, hogy áldozatokat hoznánk.

PR-Cikk

Forrás: Freepik

Mindenki tudja, hogy minden nagyon drága – a média folyamatosan ezzel riogat, és minden második, egy helyi üzletben hallható beszélgetés az árak és a „zsugorodó” pénztárcák körül forog. A következőkben nem szeretnénk ijesztgetni és panaszkodni. Ehelyett arra akarunk ösztönözni, hogy vedd a kezedbe a dolgokat, és gondoljuk át együtt, hogyan spórolhatunk a bevásárlásokon.

Ellenőrizd, mennyi étel kerül a kukába!

Rengeteg élelmet pazarolunk el. Sokan úgy gondolják, hogy ezért a problémáért leginkább az üzletek és az éttermek a felelősek. Mi sem állhat távolabb az igazságtól – elsősorban a háztartások pazarolnak. Mielőtt integetni kezdenél a kezeddel, arra biztatnánk, hogy végezz egy kis kísérletet: a következő egy-két hétben gyűjtsd össze az összes kidobni kívánt ételt egy helyre. Fogyasztásra már nem alkalmas termékek, fonnyadt vagy penészes zöldségek, gyümölcsök, kenyér, amivel már nem tudsz mit kezdeni. Erre a célra tégelyt vagy műanyag dobozt használhatsz. A kísérlet elvégzéséhez mindenképpen mérd meg a súlyukat. A legtöbb ember egy-két hét ilyen megfigyelés után felkapja a fejét, amikor szembesül vele, mekkora mennyiségű étel kerül a kukába.

Hogyan ne pazaroljuk az ételt?

A recept, hogy ne pazaroljuk az ételt, nagyon egyszerű!

· Csak azt vedd meg, amit valójában megeszel.

· A termékeket úgy tárold, hogy azok minél tovább frissek maradjanak.

Próbáld ki az alkalmazásokat és akciókat, hogy alacsonyabb áron vásárolhass!

Ha nagyobb városban élsz, és könnyen elérhetőek a különféle üzletek, az alkalmazások segíthetnek megtakarítani az élelmiszereken. Megtekintheted az egyes üzletekben igénybe vehető akciókat. Láttad már például a heti Lidl akciós újság tartalmát? Egy ilyen promóciós kiadványnak köszönhetően úgy állíthatod be az aktuális hét étkezési tervét az adott üzletben történő vásárlással, hogy az érvényben lévő akcióknak köszönhetően olcsóbb legyen az élelmiszerprojektetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában