szponzorált tartalom

2020.05.20. 07:00

A feszesítő krém hatása fokozható

Portrait of young beautiful woman with white towel on head without makeup holding face cream in hand dreamily looking in camera with cream on cheek over gray background

A feszesítő krém nem varázsszer ugyan, mégis sokan várnak tőle csodát. Nos, erre sajnos nem képes, ámde határozottan kimondható, hogy nagyon sokat javít a bőr állapotán. Ehhez viszont az kell, hogy a bőrtípusunknak megfelelő, minőségi terméket válasszunk, illetve hogy folyamatosan használjuk. Innentől kezdve tehát csak annyi a feladat, hogy a számos feszesítő krém között felleljük a számunkra legjobbat.

A legtöbb ránctalanító krémet használhatjuk az arc és a nyak bőrére is, ugyanis hasonló a textúrája. Szemben a test többi részével, ahol a kötőszövetek kicsit eltérőbbek, így azokra a területekre inkább bőrfeszsesítő testápolót kenjünk. Ami még speciálisabb bánásmódot igényel, az a szem és szemkörnyék. Nem véletlen van, hogy az apróbb ráncok ezen a környéken jelentkeznek először, ugyanis itt a legvékonyabb a bőr. Szerencsére már erre a célra is találhatunk megannyi krémet.

Bőrfeszesítő krém gyakori kérdések és válaszok

Nem meglepő módon, a leggyakoribb kérdés az, hogy melyik feszesítő krém használ igazán. Nos, erre sajnos nem lehet egyértelmű választ adni, ugyanis mindenkinek más fog beválni. Többek között azért, mert eltérő lehet a bőrünk állapota, amit befolyásol a kor, az életmód, a stressz-szint és még megannyi más dolog is. Apró trükk ugyan, de érdemes megjegyezni, hogy az a feszesítő ránctalanító fog igazán hatni, amely csak és kizárólag természetes alapanyagokból készült.

Az ylang ylang növény és a feszes bőr

A cananga odorata, vagyis ylang ylang egy csodaszép és nagyon kellemes illatú növény, ez kétségtelen. De vajon hogyan kapcsolódik a feszes bőrhöz? Közvetlenül nincs rá hatása ugyan, legalábbis a tudomány mai állása szerint, ámde közvetetten annál inkább. Az ilang ilang ugyanis természetes stresszoldó hatással bír és mint tudjuk, a sok stressz az egyik legnagyobb ellensége a szép bőrnek, így fontos, hogy ne csak krémekkel és sok folyadék fogyasztásával ápoljuk, de az állandó feszültségérzet enyhítésével is járuljunk hozzá az egészségéhez.

Ylang ylang aromaterápia egyre népszerűbb

A fent említettekből kiindulva nincs is mit csodálkozni azon, hogy az ylang flowerből készült illóolajat előszeretettel alkalmazza az aromaterápia is. Akár otthon is elvégezhetjük ezt a fajta szertartást, hiszen csak egy ylang illóolaj, egy párologtató és pár nyugodt perc szükséges hozzá, ami idő alatt kitisztítjuk az agyunkat. Az ylang oil, de gyakorlatilag bármely olaj hatása fokozható egy kényeztető habfürdővel egybekötve, megkoronázva egy pohár borral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában