HIRDETÉS

2018.10.31. 15:54

A FŐKEFE 64 új munkatársat keres a megyében

Báthori Hajnalkát, a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. HR generalistáját kérdeztük az állami tulajdonú, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató társaság Vas megyei nyitott pozícióiról.

vaol.hu

Miért döntött úgy a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft., hogy részt vesz a Vas Népe IV. Állásbörzéjén november 6-án?

Az Agora – Szombathelyi Kulturális Központban rendezendő nagy állásbörzét mintha ránk szabták volna. Olyan cég vagyunk, amelynek telephelyhálózata kiterjed az egész országra. Több mint 3200 munkavállalónkból csaknem 3000-en megváltozott munkaképességűek. Vas megyében különösen erős a jelenlétünk, a félszáz telephelyünk közül 10 itt található. Ezek: Szombathely, Bejcgyertyános, Celldömölk, Jánosháza, Körmend, Kőszeg, Őriszentpéter, Szentgotthárd, Táplánszentkereszt, Vasvár. Térségi szinten azért ideszámíthatunk két további megyeszékhelyet: Győrt és Veszprémet, valamint a Veszprém megyei Pápát.

Konkrétan Vas megyében hány főkefés munkavállaló van?

Összesen 422 fő vesz részt például papíripari termékek, dossziék, seprűk gyártásában, textíliák varrásában, elektronikai alkatrészek összeszerelésében, többségében nagy nemzetközi és hazai megrendelők számára.

Miért keresnek további munkavállalókat, illetve hány ember felvételét tervezik?

Az országban gazdasági fellendülés figyelhető meg, ami sok helyütt, különösen a fejlettebb nyugati térségekben munkaerőhiányt okoz. Ez is belejátszik a természetes fluktuáció mellett abba, hogy jelenleg 64, elsősorban megváltozott munkaképességű felvételét tervezzük, többségében betanított munkási munkakörbe. Körmenden betanított varrókra, Szombathelyen meósokra és portásra is szükségünk van.

Tehát mindenekelőtt főleg megváltozott munkaképességű jelentkezőket várnak. Ha immár a nyílt munkaerőpiac is jobban felszívja ezt a fajta munkaerőt, mi az, amit a FŐKEFE mint rehabilitációs foglalkoztatást nyújtó védett cég tud kínálni az önöknél dolgozóknak?

Kapcsolódva a Kormányzat foglalkoztatáspolitikai elképzeléseihez biztosítjuk, hogy a dolgozni akaró megváltozott munkaképességű emberek munkájuk által kapjanak megbecsülést. Büszkék vagyunk arra, hogy több ezer fogyatékossággal élő ember mindennapjainak adhatunk értelmet, biztosítva nekik a munkajövedelmet, a munkahelyi közösséget és a fokozott odafigyelést.

Hol lehet jelentkezni az állásokra?

Személyesen a IV.Vas Népe Állásbörzén a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. standjánál, vagy a [email protected] email címen, illetve a 06 20 487 9250-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!