SZPONZORÁLT TARTALOM

2020.06.25. 13:14

A lakossági arany értékállósága

A legtöbben ékszerként gondolnak az aranyra, azonban a befektetési arany kapott nagyobb hangsúlyt az elmúlt időszakban a válság miatt. Annyira, hogy a magánszemélyeken és a vállalkozókon túl már a bankok is aranyat vásárolnak.

Ebből adódott a kérdés, hogy a hétköznapi embernek miért és hogyan éri meg lakossági aranyat venni? Riba Gábor a LakossagiArany.hu vezetőjeként válaszolt a kérdéseinkre:

„Igen, az embereknek az aranyról először az ékszerarany jut eszébe, ami értékmegőrzési szempontból nem a legjobb választás, hiszen a készítési költségen felül meg kell fizetni a 27% ÁFA-t is.

Ezzel szemben a lakossági aranyról sajnos igen keveseknek van tudomása, pedig ÁFA-mentes. Továbbá színarany, ezért az értékét is kiválóan tartja. Emiatt a LakossagiArany.hu csak ezt a minőséget nyújtja az ügyfeleinek.”

Arról is beszélgettünk, hogy mennyire volt értékálló a lakossági arany az elmúlt 20 évben és megdöbbenten hallgattam, hogy a 20 évvel ezelőtt 5-6.000 forintért megvett 2 grammos aranylapocska ma közel 40.000 forintot ér…

De ha ennyibe kerül, akkor érdemes-e ilyen áron is lakossági aranyat vásárolni – kérdeztem Riba Gábort:

„Az aranyat azért érdemes mindig vásárolni, mert minden pénzre hat az infláció. Ha a megtakarításainkat pénzben tartjuk, akkor számolnunk kell a folyamatos értékvesztéssel. Ha kevés pénzünk van, akkor életbevágóan fontos az értéktartás, ha pedig sok, akkor sokat veszíthetünk. Csak a lakossági arany képes ezt a veszteséget kompenzálni.

 

Sajnos, sokakat elriaszt maga a befektetés szó is, pedig a lakossági arany megfizethető. Cégünknél már kb. 60.000 forinttal elindítható egy aranyprogram. Az otthoni tárolás egyszerű és bármikor eladhatjuk, ha pénzre van szükségünk.

A legfontosabb az, hogy egyszerre ne vegyünk sok aranyat, mert rosszabbul járunk – inkább kisebb tételekben gyűjtsünk magunknak például idős korunkra, vagy szeretteinknek (gyermekek, unokák), és közben élvezzük az anyagi tartalék biztonságát.”

Köszönjük Riba Gábornak a hasznos tájékoztatást!

GTZ Globál Gold Kft.

1012 Budapest, Kuny Domokos utca 4/D, Budapest, Hungary

Adószám: 26390246-2-41

EU VAT: HU26390246

Cégjegyzékszám: 01-09-327770

Nemesfémkereskedelmi Nyilvántartási szám: PR8129/1/2018 (kiadta: Budapest

Főváros Kormányhivatala; Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és

Nemesfémhitelesítési Főosztály)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában