HIRDETÉS

2019.03.26. 14:13

A legjobb szemét az, amit meg sem termelünk

Több településen szervezett programokat a szattai székhelyű Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért Egyesület, hogy felhívják a diákok figyelmét a szemétgyűjtés szabályaira.

Őrségi gyerekek a szemétlerakóban !

A környezetvédelem iránt elkötelezett szakemberekből álló szervezet már több éve szervez az Őrségben főzőklubokat, kiállításokat és egyéb rendezvényeket a szemlélet formálására. Legújabb projektjük keretében, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogat, egy oktató célú társasjátékot készítettek, melynek példányait ingyen osztják ki a Vas és Zala megyei óvodákban és iskolákban. Emellett az őriszentpéteri és pankaszi általános iskolákban is bemutattak egy kiállítást, amelynek a Kukasuli címet adták. Mindkét kezdeményezés arra kívánja rávezetni a legifjabb korosztályt, hogy szemetelni is okosan kell.

Őrségi gyerekek a szemétlerakóban !

A legnagyobb hatást azonban kétségkívül az a tanulmányi kirándulás tette a gyerekekre, melynek során ellátogattak a zalaegerszegi hulladéklerakó és hulladékhasznosító telephelyeire. Megismerkedhettek a hulladékudvarral, előadást hallgattak a szelektív hulladékgyűjtésről, a hulladékmegelőzésről. Itt saját szemükkel láthatták a hatalmas „szeméthegyet”, ami azokból a hulladékokból keletkezik, amit nem gyűjtünk külön fajtájuk szerint, vagyis szelektíven. Megfigyelhették, hogyan válogatják szét az dolgozók a különböző hulladékokat, hova kerül a zöld hulladék, mennyi fémdoboz (italos és konzerv) termelődik egy hét alatt, hogyan bálázzák a műanyag palackokat és hogy mi történik a veszélyes hulladékokkal.

A látogatás végére bizonyára minden diák eljutott a felismerésig: az a legjobb hulladék, amit meg sem termelünk.(x)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában