Hirdetés

2018.08.30. 08:34

A papír helyett a tudásra hajts!

Mindenki tudja: a nyelvvizsga kell. Kell a bérpótlék miatt, kell a plusz pont miatt a felvételin, aztán kell a diplomához is.

Nagy Mariann – [email protected] Smile alapító

De csak a kisebb százalék az, akit hajt a nyelvtanulás felé maga a tudásvágy. Pedig megismerni egy új nyelvet nemcsak egyedülálló élmény, de csodás lehetőség is: egy új világhoz vezető út első lépése.

Nagy Mariann, Smile alapító

Nyelvtudás nélkül ma már nem lehet élni- halljuk unos untalan. De mitől is olyan különleges a nyelvtudás, hogy napjainkban nélkülözhetetlenné vált? Természetesen a mai munkaerőpiacon a külföldi kapcsolatok miatt könnyebben szerzünk állást, ha legalább angolul beszélünk. Az utazás is nagy divat manapság, és hát az internet világában is könnyebben boldogulunk egy nyelv birtokában.

Ha viszont komolyan vesszük a nyelvtanulást, az életünk sokkal gazdagabb lehet. Magunkba szívhatunk egy új kultúrát, és egy új nyelv segítségével máshogy láthatjuk a világot. Mindegy, hogy a katonás német, a dallamos spanyol, vagy a legtöbbek által beszélt angolt választjuk, más összefüggésben kezdjük látni a dolgokat. Elolvashatjuk eredeti nyelven a kedvenc könyveinket, új emberekkel folytathatunk eszmecserét, és az életünk legapróbb részére is hatással lesz. Egy külföldi nyaralás során is könnyebben tájékozódunk, kérünk segítséget, így magabiztosabban mozoghatunk egy másik országban is.

Ahhoz, hogy ezeket megélhessük, szem előtt kell tartanunk, hogy a papír csak a hab a tortán, a tudás a cél!

Smile Nyelviskola – 9700 Szombathely, Fő tér 24/c

06-94/501762

„Ahol a tanulók írják az órarendet!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában