SZPONZORÁLT TARTALOM

2019.06.08. 10:49

A sikeres hiteltörlesztést elősegíti a hitelkiváltás

Miközben ma már nagyon alacsony THM-mel is elérhetőek kölcsönök, sokan még a régi, több évvel ezelőtt felvett hiteleiket törlesztik. Jó tudni, hogy a drágább hitelek kiválthatóak a mai jobb kondícióval felvehető változatokkal.

Jó opció lehet a hitelkiváltás

 

 

Jó opció lehet a hitelkiváltás

 

Az ésszerű hitelfelvételt célozza az adósságfék

 

A Magyar Nemzeti Bank egyre több olyan intézkedést hozott a közelmúltban, ami a bankokat arra ösztönözte, hogy könnyen átlátható és visszafizethető hiteleket kínáljanak. Hiszen sem az országnak, sem a pénzintézeteknek nem jó az, ha sokan bonyolódnak ‘adósságspirálba’, és adják fel a hiteleik visszafizetését.

Ezért van az, hogy 2015 óta él az adósságfék-rendelet, amely meghatározza, ki milyen nagyságú kölcsönt vehet fel, és mekkora törlesztőrészletet vállalhat be havonta.

Ez a szabályozás tovább szigorodott 2018 őszén, és a hitelt igénylőket elsősorban arrafelé igyekszik terelni, hogy a fix, azaz nem változó kamatozású konstrukciókat válasszák.

A mostani hitelkalkulátorok már ezek szerint a legújabb szabályok szerint számolják ki számunkra a kedvező hiteleket.

Azt tehát elmondhatjuk, 2019-ben nem terhelhetőek meg a fizetések annyira törlesztővel, mint korábban. Az is előnyösebb most, hogy még mindig rendkívül alacsonyak a hitelkamatok, mert a sokat emlegetett kamatemelkedés nem indult be.

 

Az elavult hitelek kiválthatóak

 

Akinek nem is egy régebbi, kevésbé jó feltételekkel bíró kölcsöne van, és nehezen tudja ezeket fizetni, annak sem kell elkeserednie.

Az adósságrendező hitelek ennek a közönségnek szólnak: egy hitelbe összegyúrhatjuk a meglévő kölcsönöket, és csak egyfelé kell fizetnünk.

Ha változó kamatozású hiteleink vannak, akkor most eljött a pillanat, hogy váltsunk egy fix adósságrendező változatra. A kamatok emelkedése ugyanis akár már idén elkezdődhet.

 

Az adósságrendező hitelek egyszerűsíthetik anyagi helyzetünket

 

Plusz hitel és jobb törlesztés?

 

Akkor is remek lehetőség az adósságrendező hitel, ha a meglévő kölcsöneink mellett még plusz pénzre van szükségünk. Akár olyan kedvező megoldást is találhatunk, aminél belefér, hogy még további kölcsön összeghez jussunk azzal együtt, hogy a törlesztőnk nem lesz magasabb; köszönhető mindez a jelenlegi jobb ajánlatoknak.

Mindamellett jó tudni, hogy ezt a típusú hitelt nem segítségként nyújtják a bankok, azaz itt is szigorú hitelbírálat előzi meg a folyósítást.

Az adósságcsökkentő kölcsön ezzel együtt egy kihagyhatatlan lehetőség, hogy akár még több pénzhez jussunk, miközben rendezzük az anyagi helyzetünket, havi kiadásaink pedig csökkennek. Mindössze egy kis pénzügyi tudatosságot és utánajárást igényel, hogy megtaláljuk a legjobb lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában