Hirdetés

2018.11.05. 15:02

A szezon kedvenc színe a barna – hogy viseljük?

A divatházak stylistjai minden évben közösen kitalálják, milyen árnyalatok uralják a kollekciókat. A mostani szezonban a barna kihívás elé állítja a divatrajongókat, ezért megmutatjuk, hogyan viseljük stílusosan.

Ki szeretne egy szép barna topot?

Minden év azzal kezdődik, hogy a Pantone bejelenti, melyik árnyalatot nevezi ki a legtrendibbnek: idén a viola nyerte el ezt a kitüntető címet. A vad lilát nem kimondottan könnyű viselni, és nem is mindenkinek áll jól, épp ezért – akárcsak minden évben – most is minden színtípus válogathat a további lehetőségek közül. Hiszen a tavasz, nyár, ősz illetve tél alkatú nőknek teljesen máshogy állnak például a meleg és a hideg színek.

Az idei legtrendibb árnyalatok közé tartozik még többek közt a cseresznyepiros, a ‘digitális kék’ (ami egy nagyon friss, erőteljes kék árnyalat), a fukszia rózsaszín, az olivazöld, az ezüst – és a barna.

Számos szakértő szerint ez utóbbi a legnehezebben beilleszhető az öltözködésünkbe. A pirosak, rózsaszínek például feldobnak és élettelivé, bájossá tesznek, ezt a most trendi whisky barnáról már nehezebb elmondani.

Ahogy a Guardian megállapítja, erről a színről leginkább az egyenruhák jutnak az eszünkbe, vagy egy cocker spániel, és előbb veszünk apukánknak egy barna pulcsit, mint magunknak.

Az évszakelmélet szerinti típusok közül nem mindenkit öltöztet ez a szín. A barna és árnyalatai elsősorban a meleg színtípusokon mutatnak a legjobban. Közülük is az Ősz típust öltöztetik kiválóan. De arra mindenkinek érdemes ügyelni, hogy ne az arca közelében viselje.

Lássuk, hogy csajosíthatjuk a barnát!

Bordó barnával: maga az elegancia

Ez a szín remekül mutat kabátokon. Természetes és elegáns hatású például egy teveszőr szín barna ballonkabát. Ha beszerzünk egy szuper felsőruházatot ebben az árnyalatban, már kipipáltuk a szezon húzó trendjét.

 

A másik trükk – amit vezető divattervezők bevetnek -, hogy összemixelik ezt a kevéssé elbűvölő színt hozzá passzoló árnyalatokkal. Például burgundivörössel, bordóval, de rózsaszínnel, sárgával, kékkel is sokkal érdekesebb, mint önmagában.

Aki nem gondolt még sárgára barnával vegyítve, annak érdemes tennie egy próbát! Egy sárga garbó barna felsővel vagy blézerrel kihívóan különleges. De a bézzsel is sokat oldhatjuk a barna hatását.

Amit még ez az árnyalat tud: ez az alapszíne az állatminta nyomatos daraboknak. Az ocelot, párducminta és társai mind részben barnák; tehát ha egy ilyen ruhát vagy blúzt választunk, máris tökéletesen trendi lesz a viseletünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában