hirdetés

2020.11.30. 12:00

A vásárlóival együtt támogatja a Family Center Szombathely a vasi mentőket

Figyelemre méltó jótékonysági akcióba fogott a 27 népszerű üzletet működtető Family Center Szombathely: az ideérkező vásárlók díszítik a fenyőfát, az üzletközpont pedig minden, vásárlója által hozott dísz után háromszáz forintot fizet be a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány számára.

Farkas Richárd igazgató elhivatott a jótékonyság iránt

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A jószívűséget nem lehet fokozni. A jóság attitűd, a világhoz való hozzáállás, a jótékonyság életszemlélet és arról való biztos tudás, hogy amit adunk, sokszorosan tér vissza hozzánk. Karácsony előtt mindenki igyekszik jó vagy jobb lenni, mint a hétköznapokon, és szívesen gyakorolja magát ebben, keresve az utakat, eszközöket, mivel tudna örömet okozni másoknak. A Family Center Szombathely bevásárlóközpont ehhez kínál egy lehetőséget, hogy egy olyan közösséget támogathassanak az ide betérő vásárlók, ami mindannyiunk számára fontos: a mentőket, akik akkor is segítséget nyújtanak a bajban, amikor mi alszunk, és akkor is odasietnek, ha éppen rólunk van szó.

Tavaly a Vas megyei gyermekotthonok lakóit támogattuk a jótékonysági akciónkkal, mint szívünkhöz közelálló csoportot, idén a Vas Megyei Mentésügyi Alapítványt választottuk, akiknek a tevékenysége nélkülözhetetlen, és napjainkban különösen kiemelt jelentőségű. Nagyon leterheltek jelenleg, és egy feléjük, hozzájuk irányított jótékonysági akció újabb motivációt adhat a munkájukhoz, olyan impulzus lehet, amiből ők erőt meríthetnek – fogalmazta meg szándékait Farkas Richárd igazgató.

A jótékonysági akció lényege, hogy az emberek hozott díszeikkel öltöztethetik fel az üzletközpont két bejárata közötti első keresztfolyosón elhelyezett fenyőfát, a Family Center Szombathely minden, vásárlója által hozott dísz után háromszáz forintot ad a mentők számlájára, és végül nekik ajándékozza a közösen ünnepivé varázsolt karácsonyfát. Természetesen adományokat is tehet bárki a saját erejéhez mérten, az ugyanitt elhelyezett gyűjtőládába de elég akár csak egy házilag elkészített dísz is – beletett pozitív üzenettel -, már azzal is segít. Ez egy viszonzása a mentők áldozatos munkájának, válasz arra, hogy mindig csak adnak-adnak; a cél, hogy ők is kapjanak ajándékot az emberektől: közösen feldíszített karácsonyfa vagy akár pénz formájában.

Az elképzelést a Vas Népe és a Rádió1 Szombathely is támogatja azzal, hogy kihangosítja a jótékonysági akciót és közzé teszi a maga felületein. Az üzletközpont szeretné motiválni a vásárlóit, így kiegészíti a díszítő akciót egy nyereményjátékkal: aki díszt hoz, november 29. és december 20. között, akár hetente nyerhet egy harmincezer forint értékű ajándékutalványt, amelyet a Family Centerben vásárolhat el. (x)

 

További részletek a jótékonysági akcióról és nyereményjátékról a Family Center weboldalán illetve facebook oldalán érhető el:

FAMILY CENTER SZOMBATHELY – Szombathely, Varasd u. 1

(Kiemelt képünkön: Farkas Richárd igazgató elhivatott a jótékonyság iránt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában