HIRDETÉS

2018.10.24. 14:24

Árnyékvilág a fény mögött

Akár egy fantasy regénybe illő jelenet is lehetne a következőkben áttekintett munka, de valójában az egyik legvalósághűbb, és sokak számára fontosnak bizonyuló árnyékolási technikákról fogunk beszélni.

Egy árnyékolás technikai szakembernek sok-sok feladattal kell szembenéznie, miszerint ő maga gyártja, javítja, szereli, cseréli, szervizeli, pótolja a megfelelő eszközöket, illetve azok alkatrészeit. Minden vevő igényét figyelembe veszi, valamint különböző eszközöket gyárt, mint például a zajvédelemhez, és hővédelemhez szükséges eszközök természetesen a napfény védelem az ami a legfőbb munkafeladatai közé tartozik. Ezt a munkát akár beltéren akár kültéren is folytathatja, minden területre szerel, illetve bont árnyékolási technikákat.

A vevőnek, megrendelőnek minden fontos, és szükséges tájékoztatást, információt át kell adnia, az adott munkafolyamattal kapcsolatban. Legyen az külső vagy belső térben. Minden folyamatot egyeztet a vevővel, hogy annak igényei szerint legyen elvégezve. Minden munkafolyamat előtt helyszínre kell mennie és fel kell mérnie a munkafolyamat nagyságát, költségeit, anyagmennyiségeit, szükséges eszközöket. Ezek után történik a termékek, illetve alapanyagok beszerzése. Ezeket az alapanyagokat kell megmunkálni a beszerzések után, ezek történhetnek kézzel, illetve gépi folyamatok során is. Ilyen feladatok például a fűrészelés, esztergálás, csiszolás, fúrás stb. Ha minden folyamattal elkészült, jöhetnek a darabolási munkálatok, aztán az összeszerelésük. Minden méretre vágott darabot megfelelően összeszerel legyen az redőny, napellenző, szúnyogháló, roló, árnyékolófüggöny, szalagfüggöny, reluxa stb. Ezek megtörténte után ellenőrzi a minőséget, csomagolja, valamint szállítja az elkészült termékeket. Megérkezve a helyszínre, kipakolja, felméri a helyszínt és felszereli a különböző árnyékolási technikákat. Felszerelések közben a hiányzó, vagy nem megfelelő alkatrészeket kicseréli, pótolja, valamint szervizeli is azokat az idő elteltével, hogy az esetleges hibákat feltárja, és kijavítsa.

A munkavégzés helye szinte mindig zárt térben kezdődik, majd az adott megrendeléstől függően fejeződik be, attól függően természetesen, hogy hová is fog kerülni az adott árnyékoló technika. Lehet az iroda szoba, lakás, kültéri helyiségek, teraszok, ablakok stb. Ebben a munkában a munkavégzés helye változó, hiszen az előkészületek egy adott helyen történnek, de a munkavégzés folyamatai már a megrendelőnél. Így akár magánvállalkozó is lehet, az aki ebben a munkában dolgozik, így szükséges a jogosítvány megléte, hiszen sokat kell utaznia. Sajnos sok zajártalomnak van kitéve, mivel sok-sok gépezettel dolgozik. Ebben a munkakörben kicsit eltérő a besorolási rang, hiszen legtöbbször fizikai és azon belüli munkákat különítünk el, vagy a szellemi munka és az azon belüli, esetleg a kettő ötvözetét, de ebben az esetben a fizikai munka csekély, és inkább az ügyességre kell koncentrálni. Sok mozgást igényel ez a munka, hiszen állni, ülni, guggolni, hajolni, térdelni stb. kell, amely a vázrendszerünkre nem vált ki jótékony hatást. Amennyiben érdekli az ilyen munka itt keresgélhet az ajánlatok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában