hirdetés

2019.09.05. 12:25

Az univerzális és sokoldalú lenvászon nadrág

Egy multifunkcionális ruhadarab, mely nem hiányozhat sem a nők, sem a férfiak szekrényéből. Kitűnő választás meleg nyári napokon, akár munkába, akár esti baráti összejövetelekre vagy kiránduláshoz, fazontól függően.

A vászonnadrág egy igen univerzális öltözet akár a melegebb, átmeneti időszakra is. A lenge, kellemes viseletű anyagot a divattervezők igen szeretik, így különféle ruhadarabokat készítenek belőle. A legelterjedtebb és legkedveltebb belőle készült ruhanemű a lenvászon nadrág, mely rövid és hosszú fazonban is kapható és különböző szabásának köszönhetően bármilyen alkalomra viselhető.

A lenvászon titka

A len ősi kultúrnövény, már az egyiptomiak is használták a belőle készült kelmét. Tőlük terjedt az ókori görögökön át egész Európába. A szövet fénykora a középkorban volt, de a 19. század elején újra a köztudatba került az új gyártási folyamatnak köszönhetően. Ez a textil gyengén szigetel, segítve a test hőszabályozását, így tökéletes választás a nagyon meleg, nyári időszakra. A szövet nem bolyhosodik, kopásálló és tartós. A tisztításnál viszont oda kell figyelni, mert zsugorodásra hajlamos, és a színezett anyag akár meg is fakul, még akkor is, ha ecettel „rögzítjük” azt. Előnye viszont, hogy nagyon könnyen szárad, akár szárítógépbe is tehető és vasalható.

A lenvászon nadrág szabása laza, mivel az anyag kissé merev, de ennek ellenére igen kényelmes viselet. A választásnál viszont pontosan ezért oda kell figyelni, hogy a megfelelő méretűt vásároljuk meg, mert a nagyobb pantalló nem fog előnyösen állni.

Az uniszex lenvászon

A lenvászon nadrágok mindkét nem kedvenc vékony kelméje. A női és férfi nadrágokat a színük és szabásuk különbözteti meg egymástól. A lenvászon nacik rövid és hosszú fazonban egyaránt léteznek. Az élére vasalt hosszú fazon inggel felvéve elegáns megjelenést kölcsönöz, míg a sima vagy felhajtott szárral készült darabok pólóval együtt laza öltözködést biztosítanak. A színek terén a világos árnyalatok a favoritok. A lenvászon nadrágok általában ötzsebesek, melyek svédzsebes megoldással készülnek.

A vászon nadrágok nem hiányozhat szekrényünkből, így érdemes mielőbb néhány darabot beszerezni belőle, hogy akár milyen meleg is van nyáron, mi mindig kellemesen érezzük magunkat és úgy nézzünk ki, mint akit skatulyából húztak volna ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában