támogatott tartalom

2021.08.03. 12:17

Back to school: milyen a jó iskolatáska, milyet érdemes vásárolni?

A gyerekeknek szánt iskolatáskának képesnek kell lennie arra, hogy az iskolai napokhoz szükséges összes felszerelést elbírják. Megfelelő méretűnek a kisebb gyermekek számára is, és fontos a kényelem. Továbbá, mivel a gyerekek egy hátizsákot minden tanévben (vagy azon túl) naponta magukkal hordanak, tartósnak kell lennie, nem beszélve a sokoldalú színvilágról, hogy a gyerekek kifejezhessék stílusérzéküket. Cikkünkben segítünk, hogy még az őszi rohanás előtt szerezzük be a megfelelő terméket.

PR cikk

Fotó: Pixabay

Melyek a legnépszerűbb iskolatáskák 2021-ben?

Minden szülő biztosítani szeretné gyermeke hátának védelmét, amikor minden nap iskolába indul. Ahogy a gyermekek idősebbek lesznek, ez egyre fontosabbá válik, mert az iskolai tankönyv és egyéb felszerelés mennyisége folyamatosan növekszik.

A gyerekek a legdivatosabb iskolatáskát akarják választani, de a szülőknek naprakésznek kell lenniük. A szokásos kéthevederes jobb, mint a váll vagy a kézitáska. Két heveder segíti a táska súlyának egyenletes elosztását, ahelyett, hogy teljesen az egyik vállára helyezné. A háttáskákat megfelelően és rendszeresen kell felszerelni, és jól beállítani, ahogy gyermekünk növekszik. A hátizsákokat rendesen kell viselni, és nem lehetnek túl nehezek. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a szezonban jóval drágább lesz a termék, mint az iskolakezdés előtt. Jellemzően már 8 és 20 ezer forint közötti árkategóriában beszerezhetünk akár márkás terméket (pl.: Nike). A fiúknál az úgynevezett „gamer”, táska a lányoknál a mesevilágot (pl.: Jégvarázs, Disney hercegnők, A kis hableány stb.) idéző árucikkek lehetnek majd népszerűek.

Milyen szempontokra figyeljünk oda iskolatáska vásárlásakor?

Készítsünk listát a használati tárgyakról:

Ha gyermekünknek nincs szekrénye az iskolában, és nehéz tárgyakat kell rendszeresen cipelnie, vásároljunk egy tágas és nagyobb iskolai hátizsákot, amely egyenletesen osztja el a súlyt. Ha laptopot akar hordani, akkor keressünk egy speciális laptop rekeszt a táskában.

Kerüljük a crossbody táskákat:

A crossbody táskák nagyon stílusosan és kényelmesen nézhetnek ki kerékpározás közben, de az ilyen táskák túl nagy nyomást gyakorolnak az egyik vállra, és sérüléseket okozhatnak a felsőtesten.

Ellenőrizzük a szövetet:

A legszélesebb körben olyan szintetikus anyagokat használnak, mint a nejlon, a poliészter, a PU, mivel tartósak. Vízállóak is, és az esős időben könnyebben száradnak.

Vizsgáljuk meg a rekeszek számát és típusát:

Nézzük meg, hány rekesz van egy iskolatáskában. A kis bokszok kiválóan alkalmasak személyes tárgyak, például mobilok, írószerek stb. tárolására. Sok iskolatáskában külön laptop rekesz és hálós kulacstartó van. Néhány termékben lyukak is találhatók, amelyek lehetővé teszik a fejhallgató csatlakoztatását a táskában tárolt tárgyakhoz, például mobiltelefonokhoz és zenelejátszókhoz.

Nagyon fontos, hogy a megvásárolni kívánt iskolatáska strapabíró legyen és több iskolai tanévet kibírjon, ugyanis elég költséges évente újat venni.

A BackUp Geo nagyon jól kombinálja a klasszikus hátizsákot és az iskolatáskát. Az úgynevezett „design iskolatáska” nemcsak remek minőségű, de anatómiai hátkiképzése még az egészséges testtartást szintén elősegíti viselőjének. A különleges geo alakzatok sokasága teszi még egyedivé ezt az őserdő színeiben kapható „tatyót”. A három rekeszébe könnyen elhelyezhető az iskolafelszerelés, köszönhető a hasznos zsebeknek.

Döntés előtt…

Az iskolatáska passzoljon a gyermek méretéhez. Csábító lehet egy nagyobb táska vásárlása, amibe a gyerek „belenő”, de a túlméretes „hátitatyók” több bajt okozhatnak, mint amennyit valójában érnek. A hátitáska nem lehet szélesebb a viselő mellkasánál, és hosszabb a törzsénél (a vállaktól a hát alsó részéig). A több rekeszes árucikk pakolási szempontból nagyon előnyös.

Az online boltokban számos kedvezményekkel csalogatják a szülőket, ilyenkor akár 50-70%-kal olcsóbban hozzájuthatunk egy jó minőségű iskolatáskához, éljünk a lehetőséggel, és ha lehet hosszabb távra tervezzünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában