hirdetés

2018.08.27. 16:07

Cégükben az ember a legértékesebb

KIVITELEZÉS Apa-édesanya-fia. A család szoros kötelékében alapították 1993-ban a vasi Dreiszker és Társai Kft.-t, amelynek máig fő tevékenysége a festés-mázolás-tapétázás lakossági és közületi megrendelők számára.

 

A kitartó munkának és a tudatosan felépített stratégiának köszönhetően a cég nevéhez kötődik a szombathelyi Püspöki Palota építőmesteri szakipari kivitelezése, emellett a fertődi Esterházy-kastély patkószárnyának renoválása vagy éppen a télen átadott Haladás Sportcsarnok festése, mázolása. A szakmunkás- utánpótlást és -nevelést olyan komolyan veszik, hogy egyik diákjuk idén országos első lett a Szakma Sztárja versenyen.

A családi vállalkozás kezdeteire Dreiszker Levente, a cég ügyvezetője így emlékszik: – Édesapám festőmester, édesanyám könyvelő, én pedig idegenforgalmi közgazdászként végeztem. Közösen kezdtük el a munkát, kezdetben egy-két fővel teljesítettük a kisebb megrendeléseket. Ifjú közgazdászként piacvezető akartam lenni, ennek érdekében pontos stratégiát követtünk a technológiai fejlesztésekkel együtt. Édesapám korábbi – nagyvállalatnál szerzett – vezetői tapasztalata sokat segített a folyamatosan növekvő termelés hatékony szervezésében.

Biztos voltam abban, hogy itt, az osztrák határ mellett is a magyar gazdaságot szeretném építeni, erősíteni, ezért csak itthon vállalunk munkát. 2001-ben a megrendelések mérete és a partnerek elvárásai szükségessé tették, hogy cégünk gazdasági társasággá alakuljon. Sikerességünket, stabilitásunk folyamatos őrzését – a gazdasági válság ellenére is – abban láttuk, hogy irodai csapatunk keményen dolgozzon a megrendelések számának növelésén, a kivitelezésben részt vevő szakemberek pedig mindig igényes munkákkal öregbítsék a cég hírnevét. 2012-ben vásároltuk meg jelenlegi, Szombathely frekventált, vállalkozói környezetében lévő telephelyünket. Lakóházak festésén és tapétázásán kívül részt vettünk több panelház homlokzatképző munkáiban, iskolák, kollégiumok felújításában, büszkék vagyunk a műemlék épületek megújításaira. Vállalkozásunk a szakszerű, magas minőségű kivitelezésben hisz – mondja az ügyvezető, majd hozzáteszi: – 2007-től tanulóképzéssel is foglalkozunk, mivel célunk olyan tudással rendelkező szakembereket nevelni, akik kiváló munkavégzésre képesek. A mesterembereink átadják tudásukat a fiatal generáció tagjainak. Fontos, hogy a szakmunkásképzésben a jó fejű, értelmes diákok is lássanak perspektívát, mivel nem egyszerű feladat átlátni egy generálkivitelezést, amelyet immár mi is vállalunk. Ha az építőipar virágzik – mondja Dreiszker Levente –, a gazdaság is lendületesen fejlődik, ezt mindenkinek érzékelnie kell. Üdvözöljük a kormány azon döntését, hogy meghatározták az állami szabályozás kereteit e-naplóval, műszaki ellenőrrel és a többivel együtt. De véleményünk szerint a minőségibb munka érdekében jó lenne felülvizsgálni, ki végezhet kivitelezést, mert jelenleg bárki alapíthat építőipari vállalkozást. Örömünkre szolgál, hogy ifjú szakmai csapatunk mellett folyamatosan fejlődik a fiatal mérnöki gárdánk, mivel cégünk szellemi tőkével is válaszol napjaink kihívásaira. Ez azért is fontos számunkra, mert előremutató, optimista szemléletükkel abban hiszünk, hogy a cégben az ember a legértékesebb.

9700 Szombathely Lovas u. 23.

Tel: +36 94/500-584

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában