Hirdetés

2018.12.06. 05:00

Család és KarrierPONT a Göcsej és az Őrség szívében

A Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft. és az Őriszentpéterért Egyesület működteti az EFOP-1.2.9-17-2017-00077 projekt keretében létrehozott szolgáltatásokat két kiemelt helyszínen.

Vas megyében Őriszentpéteren és vonzáskörzetében, míg Zalaegerszegen a Családbarát Központot hozták létre és a megyeszékhelyet körülvevő kisebb településeket célozzák a meg szolgáltatási portfólióval. Kiemelt együttműködő partnerük a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége.

Elhivatottak az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése és a nők foglalkoztathatóságának javítása iránt, különös tekintettel a helyben beazonosítható hiányszakmákra. Továbbá szeretnék elősegíteni a munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítását, ennek érdekében együttműködés keretében minőségi csapatépítő képzéseket biztosítanak a munkáltatók részére ingyenesen, melyek hosszú távon segítséget nyújthatnak a munkahelyi feszültségek kezelésére. Prioritásként kezelik a megyehatárokon átívelő – és a későbbiekben országos mintaként is használható – szakmai együttműködési program létrehozását és megvalósítását.

A projekt révén 500 fő részére (főként édesanyák és a családi élet további szereplői számára) olyan térítésmentes képzéseket, segítő tanácsadásokat biztosítanak, melyek megkönnyítik a munkavállalást, a munka és a magánélet összehangolását és a munkaerő-piacra való mielőbbi visszatérést. A projekt keretében egy hiányszakma, a Szociális gondozó és ápoló OKJ-s képzés is megvalósításra kerül. A végzettséget megszerző szakemberek hozzájárulhatnak mind az állami, mind pedig az önkormányzati rendszerben jelentkező szakember hiány enyhítéséhez.

A közelmúltban családi rajzpályázatot hirdetettek „Anya, segíthetek a munkádban?” címmel, melyben a Göcsej és az Őrség területén élő édesanyák gyermekükkel közösen dolgozva mutatták be, hogyan tudnak egyensúlyt teremteni a munkahely és a család között. Összesen 106 pályamű érkezett be, öt kategóriában született nyertes. A többi pályázó pedig két díjátadó ünnepély keretében – 2018. december 6-án Őriszentpéteren a Művelődési Ház és Városi Könyvtárban, 2018. december 7-én a pedig Zalaegerszegen a Család és KarrierPONT a Göcsej és az Őrség szívében épületében – veheti át az ajándékcsomagot a Mikulástól.

A projektről bővebb információt a Család és KarrierPONT-ban (Család és KarrierPONT, 8900 Zalaegerszeg, Alsóerdő 24502 hrsz.) nyitvatartási időben vagy a csakpont@tife e-mail címen kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában