sikeres musical

2017.09.15. 17:14

Dupla teltházzal nyitott Budapesten a Hegedűs a háztetőn

A világ egyik legismertebb musicalje, egyedülálló szereplőgárdával, dupla teltház előtt debütált szeptember tizedikén a budapesti Sportarénában. A bemutató után nyolc vidéki nagyvárosban is színpadra kerül a darab. Szombathelyen szeptember 16-án, az ARENA Savariában láthatja a közönség.

Fotó: Erhardt László

Szeptember 10-én kétszer is megtelt a Papp László Budapest Sportaréna átriumszerűen kialakított nézőtere. Az Alföldi Róbert rendezésében színpadra állított Hegedűs a háztetőn a világ egyik legismertebb musicalje, számtalan helyen és szereposztásban volt már műsoron, ezúttal azonban új kivitelezésben, parádés szereposztással került színre. 

Fotós: Erhardt László

A tejesember szerepében Stohl András, aki felejthetetlen alakításával felsorakozik a Tevjét korábban alakító, nagy elődökhöz. Feleségét, Goldét a kirobbanó tehetségű, Éder Enikő játssza. Csákányi Eszter is feltűnik Jente, a házasságközvetítő szerepében, humoros alakítása kiemelkedő momentuma a musicalnek. Fruma Sára szerepében Tóth Gabi, rajta kívül fontos szerepekben tűnik fel többek között Hevér Gábor, Martinovics Dorina, Bánfalvi Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Makranczi Zalán, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Fehér Tibor, Márton András, Lugosi György, Patkós Márton, Náray Erika, Misurák Tünde és Juhász Levente. 

A Hegedűs a háztetőn a hagyományról, az elfogadásról és az emberségességről szól. Alföldi Róbert magabiztos kézzel, a tőle megszokott érzékenységgel nyúlt a mindenkit érintő, fontos kérdésekkel és aktualitásokkal foglalkozó színpadi produkciókhoz.

A mindvégig látványos koreográfia már rögtön a nyitánynál elvarázsolja a nézőket. Alföldi úgy alkotta újra a Hegedűs a háztetőnt, hogy maradandó élményt nyújtson nézői számára. A darab végén alkalmazott megoldás pedig olyan katartikus élményt nyújt, ami önmagában egyedülállóvá teszi rendezői munkáját.

A budapesti premier után 8 további vidéki nagyvárosban is látható lesz a Hegedűs a háztetőn, Szombathelyen 2017. szeptember 16-án az ARENA Savariában kerül színre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában