ZÖLDÖVEZET

2018.08.27. 18:05

Emberközeli kertészet

Az Örökzöld Kertészet Szombathelyen és Sopronban várja a dísznövények kedvelőit. Főként örökzöldek, mediterrán növények, díszfák, díszcserjék, gyümölcsfák, balkonnövények és fűszernövények kis- és nagykereskedelmével foglalkoznak, a nemzetközi trendekre és a változó fogyasztói igényekre koncentrálva.

 

 

Szívüggyé vált a hobbi, a kertészkedés, ami egy családi vállalkozás alapját is megteremtette.

– Az Örökzöld Kertészet Szombathelyen indult családi vállalkozásként, több mint 25 éves múltra tekintünk vissza – tájékoztat Kovács András ügyvezető. – Családunknak a kertészkedés volt a hobbija, ez egyben a szívügyünk és a hivatásunk is. A kis vállalkozásunk az elmúlt években folyamatosan fejlődött, kedves, hozzáértő, szakértő kollégákkal bővültünk, akik hozzánk hasonló szemléletet képviselnek: ugyanúgy kedvelik a dísznövényeket, fontosnak tekintik a kertészet jó hírnevét és a vásárlók kívánságait. A kertészetünk főként örökzöldek, mediterrán növények, díszfák, díszcserjék, gyümölcsfák, balkonnövények és fűszernövények kis-és nagykereskedelmével foglalkozik Szombathelyen és Sopronban. A két kertészet mellett a díszfaiskolánk is dinamikusan fejlődik, a kezdeti néhány hektár után már közel harminc hektáron termesztünk különféle földlabdás örökzöldeket, szoliter díszfákat, díszcserjéket. A kis lépések stratégiájában hiszünk, a folyamatos fejlesztésekre helyezzük a hangsúlyt. Fontosnak tartjuk azokat az intézkedéseket és megoldásokat, amelyek a vásárlók kényelmét vagy a kollégáink eredményességét szolgálják. Figyelünk a nemzetközi trendekre és a változó fogyasztói igényekre.

Miben tudnak egyedit kínálni?

– Nem akarunk a multikra hasonlítani, a növekedés mellett szeretnénk továbbra is emberközeliek maradni. Divat és elvárás lett az ápolt, gondozott kert A hagyományos áruválaszték mellett nálunk számos olyan növénykülönlegességet is találhatnak a vásárlók, amelyekkel egyedivé varázsolhatják kertjüket vagy vállalkozásuk környezetét.

Mennyire érezhető az építőipar fellendülése a kertészetük forgalmában?

– Az újonnan épült lakóingatlanokhoz egyre kisebb zöld terület tartozik, azt viszont szinte kötelező rendezetten tartani, mivel a ház folytatása a kert. Divat lett az ápolt, gondozott kert, aminek nagyon örülünk. Az elmúlt években több vállalkozás létesített új telephelyet, melyeknél szintén örvendetes, hogy a külső területre is nagy gondot fordítanak.

Milyen fejlesztéseket, beruházásokat terveznek?

– A faiskola gépesítését folytatjuk. Ebben az évben sok új parkolóhellyel gazdagodtunk, ami vásárlóink kényelmét szolgálja. Egy új irodaépület létesítése és a vállalatirányítási rendszer korszerűsítése is a rövid távú terveink között szerepel.

Hogyan tudják megtartani a munkaerőt?

– Fiatalos, családias, jó munkahelyi légkör jellemez minket. Figyelembe vesszük az egyedi igényeket. A munkabeosztást úgy alakítjuk ki, hogy a kisgyermekesek, a nagycsaládosok vagy a tanulmányaikat folytatók is megteremthessék az összhangot a munka és a magánélet között.

Mire a legbüszkébbek?

– Mára a nyugati országrész egyik legszebb, legnagyobb kertészeti kis- és nagykereskedésével büszkélkedhetünk Szombathelyen és Sopronban egyaránt, ahol immár huszonnégy személy dolgozik. A lakossági vásárlók mellett számos intézményt, viszonteladót és kertépítőt is partnereink között üdvözölhetünk.

9700 Szombathely, Páfrány u. 2/b +36 70/636-3603 9400 Sopron, Győri út 52. +36 70/773-3727 www.orokzold.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában