hirdetés

2020.12.04. 06:00

Emiatt a három ok miatt te is biztosan elkezdesz edzeni!

Önmagunk szórakoztatása, egészségünk megóvása, fogyás, stresszoldás, szociális érintkezés – bármi is legyen az elsődleges célunk, számtalan egyéb életünkre gyakorolt pozitív hatása is van, ha rendszeresen sportolunk valamit. Verseny- vagy küzdősport, egyéni edzés vagy csapatjáték, relaxáltabb mozgásformák vagy kardio, számtalan lehetőség közül választhatunk, hogy energiáinkat a lehető legjobb módon vezessük le.

Forrás: Shutterstock

Egészség mindenek előtt

Rendszeres testmozgással számos betegséggel szemben ellenállóbbá tehetjük testünket. A sportolás, amellett, hogy elősegítjük vele immunrendszerünk megfelelő működését, számtalan olyan pozitív élettani hatással is bír, mint például a keringés helyreállítása vagy a méregtelenítés. Ezért nagyon fontos, hogy a rossz idő beköszöntével se hagyjuk abba a sportolást, hiszen a téli időszakban még nagyobb szükség van a szervezet védekező rendszerének támogatására.

Szép testben ép lélek

Ha kellően gyakran sportolunk, az segít megküzdeni a túlsúllyal is. És bár fontos, hogy megtanuljuk elfogadni és szeretni a testet, amibe születtünk, úgy, ahogy van, a túlzott súlyfelesleg egészségünk romlásához, különböző súlyos megbetegedésekhez vezethet. A gondosan kiválasztott mozgásformával csodákat lehet elérni, és a kitartó munka gyümölcse még az önbizalmunknak is jót tesz!

Persze a fogyáshoz a megfelelő étrend kiválasztása is elengedhetetlen, így mielőtt belekezdünk, érdemes kikérni egy dietetikus tanácsát is.

Csak egy kis játék…

Egészségi állapotunk megóvása és fitt külsőnk kidolgozása mellett szórakozásra is kiváló, kiváltképp a csapatsportok. Ha valamilyen labdajátékot (pl. foci, röplabda, kézilabda) űzve vezetjük le fölösleges energiáinkat, úgy tudjuk kiereszteni a gőzt, hogy közben szociális igényeinket is kielégítjük. És ki ne akarná összekötni a baráti találkozást egy játékos edzéssel?

Persze nem mindannyian születtünk se maratoni futónak, se focistának, ezért sokkal hatékonyabb, ha megtaláljuk a saját testünkhöz és személyiségünkhöz leginkább passzoló mozgásformát, legyen az futás, úszás, jóga vagy éppen gyakori hosszú séták.

Bármilyen sportág álljon legközelebb szívünkhöz, megfelelő sporteszközökre mindenképp szükségünk lesz. Ezért érdemes ellátogatnunk olyan webáruházakba, mint a Gruppi.hu, ahol szuper termékek mellett szuper akciókat is találunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában