HIRDETÉS

2018.08.15. 10:20

Évek óta küszködsz a nyelvtanulással?

Így  tanulj nyelvet hatékonyan!

Úgy érzed, előbb értenéd meg a közgazdaságtant, mint egy idegen nyelvet? Többször álltál neki, mint mások egy diétának? Lehet, hogy a módszeredben van a hiba. Íme néhány fontos tanács mit NE csinálj, mikor egy nyelv elsajátítására adod a fejed!

Először is, ne magolj!

Ez nem egy vers, amit felmondás után el is felejt az ember. A cél, hogy tényleg a magadévá tedd, és használatkor legalább olyan könnyen jussanak eszedbe a szavak, mint vezetés közben a sebességváltás.

Fontos, hogy megfelelő tanárt/ iskolát válassz! Tudjuk, manapság már minden második ember dolgozott, vagy élt külföldön. Elhisszük, hogy Anyukád barátnőjének a fia zseniálisan beszél angolul, de hidd el, ez nem jelenti azt, hogy tovább is tudja adni a tudást!

Ne szenvedj egyedül otthon! Könnyen keríthetsz magadnak profi segítséget.

Nagy Mariann – [email protected] Smile alapító

Nemcsak az idő töredéke alatt tudod elsajátítani az anyagot, de biztos lehetsz benne, hogy mindent a megfelelő módon tanultál meg.

Soha ne szavakat próbálj meg a fejedbe vésni! Tanulj kifejezéseket, mondatokat, így könnyebben jegyezheted meg a jelentésüket, főleg ha több is van.

És talán ami a legfontosabb: tanulj, amilyen gyakran csak tudsz! Tudjuk, nem könnyű munka és/vagy család mellett elsajátítani egy nyelvet. De ha mindennap, vagy két naponta foglalkozol vele egy keveset, sokkal hatásosabb, mintha heti egy délutánt rászánva próbálnád magadba szívni a tudást. A heti egy alkalom sokkal inkább majd a szinten tartásra használható, mint egy aktív nyelvtudás megszerzésére.

Végezetül: ne félj tőle! A nyelv nem harap, csak te tudsz ráharapni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában