Szponzorált tartalom

2021.10.01. 07:00

Fertőtlenítő kapuval védik az épületeket

Az Uniriv Kft. új eszközt tervezett és gyártott a Covid idején a járvány fékezésére. Vegyszeres nanotechnológiás pára technológiával működő tárgyfertőtlenítő kapukat hozott létre, amelyek hosszan tartó steril állapotot biztosítanak a felületeken.

PR cikk

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A csepregi vállalat érzékelve a világméretű problémát, nem maradt tétlen, és a feladatát kereste.

Gépész gondolkodással válaszoltunk: a prevenció irányában vittük a fejlesztést – mondta el Pócza Antal cégvezető. – Ismertem azt a nanoclean technológiát, amelyet ipari körülmények között tárgyfertőtlenítésre használnak. Ezt automatizáltuk, és alkalmaztuk a tárgyfertőtlenítő kapuk kialakításánál. Az eljárás lényege, hogy a nano méretű ezüst részecskéket egy ultrahang solar segítségével száraz köddé alakítjuk, és fotocellás vezérléssel a fertőtlenítendő tárgyakra fújjuk.

Mivel a WHO tiltja bármilyen anyag permetezését emberre, ezért a mindennapi használatos tárgyaink fertőtlenítésére fókuszáltunk. Az általunk tervezett berendezéseknek különböző típusai vannak, amelyek kialakításánál figyelembe vettük a fertőtlenítendő tárgyak sokszínűségét, így gépeinket optimálisan használhatják a legkülönbözőbb intézményekben, kórházakban, óvodákban, iskolákban, szociális otthonokban, a tömegközlekedési eszközök váróiban.

A gépekből egyet a Csepregi Horváth János Általános Iskolába is telepítettek
Fotó: Cseh Gábor

A fertőtlenítő kapu betöltheti a küldetését ipari-gazdasági társaságoknál is: üzemekben, csomagküldő cégekben, logisztikai centrumokban, bevásárló központokban, üzletláncokban, plázákban a bevásárló kocsik sterilizálásával is csökkentik a fertőzés terjedésének esélyét, de jó helye lehet rendezvényeken, fesztiválokon, hotelek bejáratánál is.

A cégvezetőtől azt is megtudtuk: a gépekből egyet-egyet már telepítettek is a Csepregi Horváth János Általános Iskola, és a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium bejárataihoz.

Költségmentesen adtuk át a gépeket használatra, és a folyamatos karbantartásról, a fertőtlenítő oldattal való feltöltéséről is természetesen díjmentesen gondoskodunk. Kíváncsian várjuk, hogy gépeink használata mennyire csökkenti a Covid és más vírusok kizárásával az általános hiányzási mutatókat – mondta Pócza Antal.

Hozzátette: egy harmadik fertőtlenítő kaput felajánlottak a Vas Megyei Kormányhivatalnak, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke mérlegelésére bízva, hogy hol helyezik el.

A gépekben használt „nano” oldat természetes anyagok felhasználásával készített ezüst tartalmú fertőtlenítő szer, amely „bio” tulajdonságai mellett jelenleg a legkorszerűbb és leghatásosabb védekezést képes biztosítani. A berendezések átestek az FKA egészségügyi alkalmassági vizsgálatán, és vírusos járványok elleni védekezésre alkalmasnak találták őket. Így berendezéseink rendelkeznek az üzemeléshez szükséges összes tanúsítvánnyal az Egészségügyi Minisztérium kiemelt támogatásával a Covid-19 járvány elleni védekezésben. Az Uniriv Kft. kínálatában jelenleg szereplő gépcsalád bármelyike megrendelhető készletről, és rövid határidőn belül vállalnak gyártást is, akár egyedi, különleges igényekre szabottan is.

A cég az egész ország területén telepíti a berendezéseket a kívánt helyszínre, és rendszere szervizszolgáltatást nyújt. Élő tanúsítvány, hogy az egyik fertőtlenítő kapunk ott volt a Judo VB helyszínén, a beléptetésnél ez alatt juttatták át a sportolók és az érdeklődők holmiját, és nem történt fertőzés – emelte ki a cégvezető. – Azt reméljük, gépeink is hozzájárulnak ahhoz, hogy hamarosan ugyanolyan biztonságban élhetünk, mint a Covid-járvány előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában