HIRDETÉS

2019.01.11. 13:58

FORUM – Róma beköltözött Saváriába

A városházával átellenben fekvő Kossuth 2. számú kultikus ingatlan új életre kelt a 2018-as esztendő decemberében. Az eklektikus stílusú épület új gazdájával – Rapport Tamással – beszélgettünk arról, hogy hogy született meg a város legújabb ékköve, a Forum.

A Belga együttes “Mit parodizálsz” c. slágeréből idézve: Honnan a név?

Úgy éreztem, hogy a szombathelyi lakosok kimondottan büszkék a város történetére és történelmére, így abban már a legelején biztos voltam, hogy a névválasztás folyamán egy olyan szóra, kifejezésre fog majd esni a választás, ami méltó lesz a vasi megyeszékhely többezer éves históriájához. Nem titok, hogy több variáció is felmerült, kicsit hazabeszélve sokat „sakkoztunk rajta” (Richárd fiam nemzetközi szupernagymester ebben a sportágban). A végső döntés szintén a családomhoz kötődik, hisz a Forum név életem párjától származik, így Erzsi a hivatalos keresztanya. Talán erre mondhatom azt, hogy szerelem első látásra (hallásra).

Úgy néz ki, hogy most már csak idézetekkel fogunk kérdéseket feltenni! Egy 1993-as Tom Hanks klasszikusban hangzik el az alábbi mondat: “Az első látásra szerelem nem más, mint hogy a te tudatalattid vonzza az ő tudatalattiját”. Ez ebben az esetben is így volt?

Nagyon érdekes a kérdés, de a válasz még lenyűgözőbb lesz. Azt gondolná az ember, hogy egy ingatlan vásárlás teljesen egyoldalú, de a mi esetünkben úgy vélekedek, hogy nem csak én választottam az épületet, hanem ő is engem. Az önkormányzat által eladásra kínált “kossuth2”-t februárban volt alkalmam először megtekinteni, s már az első pillanatokban körvonalazódott bennem az a koncepció, melynek megvalósításába kora nyárral bele is kezdtünk.

Mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy az épület választott Téged?

A tervezés és az átalakítási munkálatok után kollégáim elkezdték kutatni az ingatlan történetét, s a fellelt tények tükrében nyugodtan kijelenthetem, hogy a megálmodott konstrukció szinte nem is a mi elképzelésünk volt, hanem a hely szelleme irányított minket. Nem kis meglepetésemre derült fény arra, hogy már 1871-ben étterem és szálloda funkciója volt az épületnek, így büszkén állíthatom, hogy Szombathely legrégebben üzemelő szállodája 2019 februárjától újra fogadja vendégeit!

Most akkor szálloda, vagy étterem?

Négy szinten, szinte minden! A földszinten, illetve a pincében két nagy éttermi egységet létesítettünk, melyek egyidejű befogadóképessége megközelíti a 200 főt, míg az első és második emeleten 28 db minden igényt kielégítő lakrészt alakítottunk ki, ezzel is növelve a város turisztikai jelenlétét és erejét. Hiszem azt, hogy egy olyan egyedi értéket teremtettünk a városban, melybe belépve mindenkit jóérzés és büszkeség fog eltölteni.

 

Sok vendéglátós panaszkodik munkaerőhiányra. Adott a kérdés, miszerint ez mennyiben érint Titeket?

Igazán szerencsésnek mondhatom magam a munkavállalók szempontjából, hisz nem titok, hogy többek között Szombathelyen is rendelkezem több olyan vállalkozással, melyek nagyon jó hírnévnek örvendenek. Ennél fogva egy olyan kép alakult ki rólunk, hogy jó nálunk dolgozni, így több más vállalkozással ellentétben nem nekünk kellett szakemberek után kutatnunk, hanem a szakma nagyjai maguktól jelentkeztek hozzánk. Egy szuper csapat, egy csodás miliő – ennél többről egy tulajdonos sem álmodhat.

Egy étterem sikerességét mindig a konyhája határozza meg. Milyen típusú ételeket lehet a Forumban fogyasztani?

Ismét a szerencsét kell emlegetnem, hiszen Szép Tibor személyében egy olyan szakember látja el a konyha irányítását, aki feltehetően sem a vendégek, sem a vendéglátósok körében nem kell bemutatni. Az általa megálmodott étlapon mindenki megtalálja a számára ideális falatot, még én is! Akik ismernek, tudják rólam, hogy a gasztronómia megszállottja vagyok és imádok jókat enni. Talán ez lesz az igazi védjegye a Forumnak, hiszen önmagának az ember nem akarhat rosszat. Hosszú esztendők óta ugyanazon filozófia mentén szeretek dolgozni: “Jót, s jól! Ebben áll a nagy titok!”

Ha egy dolgot kiemelhetnél a Forummal kapcsolatban, mi lenne az?

Nézzük az egy szavas választ: PINCE. Hogy miért? Meggyőződésem, hogy egy olyan kultikus helyet sikerült fedél alá hozni, ami párját ritkítja – nem csak Szombathelyen, hanem akár az egész országban is. A meseszép boltíves falakat Hegyi Tamás művész korabeli festményei tették igazán különlegessé. Jordán Tamás szavaival élve, itt mindenki egy kicsit “római lehet” – akár egy egész estére!

Ki a célközönség?

Üzletemberként természetesen a mindenki lenne a válasz és most vendéglátósként is ezt kell, hogy mondjam. A hely tökéletesen alkalmas céges rendezvények, lakodalmak és baráti összejövetelek lebonyolítására, de egy romantikus vacsora elköltésére is – minden korosztálynak. A város szívében – pénztárcabarát módon – gondolunk a menüre éhező vendégekre is, de a közeljövőben olyan rendezvényekkel is szeretnénk magunkról hallatni, amik szintén egyedivé tesznek minket Szombathelyen. Januárban tervezünk egy pótszilveszteri mulatságot, török tematikus estet, de a sportrajongóknak is szeretnénk kedvezni – így a volt kézilabda világválogatott Farkas Ágnes is tiszteletét teszi nálunk a férfi válogatott Svédország elleni mérkőzés kivetítésén. A későbbiekben a Bock pincészet borkóstolóján, illetve egy igazi exkluzív sörvacsorán is részt vehetnek nálunk a vendégek, de a szerelmesekre is gondoltunk, így Valentin napon a New Level Empire együttes frontemberének – Zolának az akusztikus estje fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. Ezért –is- érdemes követni minket Facebookon (www.facebook.com/forumszombathely), mert játékok mellett igyekszünk informatívak is lenni.

Köszönjük, hogy megosztottad velünk gondolataidat!

A hely házigazdájaként remélem, hogy legalább olyan örömöt okoz a Forum mindenki számára, mint amilyen szeretettel mi azt megálmodtuk, megterveztük és megvalósítottuk! Keressék bátran kollégáinkat: +36705041000

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában