hirdetés

2019.11.06. 15:27

Gyorsan finomat

Gőzerővel zajlik az óvoda- iskolaszezon, és néha még egy kis szabadidőre is szükséged lenne? Ez a gyors, hétköznapi, mégis egészséges receptek ideje.

Gyors és kapkodós minden reggel és minden nap? Úgy érzed, a kötelezettségek mellett nem jut elég idő az élvezetekre? Ha gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételekben gondolkozol, máris több időd jut a kikapcsolódásra.

Bár az iskolakezdés és a vele járó izgalmak már a múltba vesztek, van még így is teendő rengeteg. Amellett, hogy a gyerekek táskájának tartalmára oda kell figyelned, még azt is szem előtt kell tartanod, hogy valami egészséges tízórai és uzsonna is bekerüljön a kötelező tanszerek mellé. Nyerj egy kis időt azzal, hogy felpörgeted a konyhai feladatokat, készíts gyorsan finomat!

Ehhez csak arra van szükséged, hogy legyen otthon pár alapanyag, ami a villám receptekhez szükséges. Egy finom szendvics elkészítéséhez is csak a gyerek kedvenc felvágottjára van szükség, és ha belecsempészel egy kis csírát, máris izgalmasabb lesz és élvezettel fogja ropogtatni a nagyszünetben. Ha tényleg semmire nem jut már időd, mert kivételesen nem sikerült a vekkerre felébredni, akkor tegyél az uzsonnás dobozba pár gabonapehely szeletet és diákcsemegét, az mindig sikert arat a gyerekeknél, ráadásul azt a kis barátaival is meg tudja osztani.

 

TIPP

Ha szeretnél igazán a gyerek kedvében járni, akkor a sütőben pirítsd meg kicsit a magokat: mandulát, diót, mogyorót. Nem sok idő, 10 perc alatt megvan, nagyon finom illat lesz tőle reggel a konyhában és pont kihűl, mire indulni kell. A pirított magvak óriási boldogságot fognak okozni a gyereknek szünetben.

Ha túléltétek a napot és betoppan az éhes gyerek, mert mindent megevett az uzsonnás dobozból, és a teát is megitta a termoszból, akkor újra itt az idő, hogy egy gyors vacsorát varázsolj a családnak. Az aranyszabály ugyanaz: ne tölts sok időt vele!

Készíts egy ízletes egytálételt, amit, ha összeraktad, akkor csak a sütőbe kell betenni és amíg elkészül, tudsz foglalkozni a gyerekekkel. Ha teheted, akkor ne tanuljatok, inkább pakoljátok be a holnapi órarend szerint a táskát, és játsszatok egy jó társasjátékot. Ez mindenkinek örömet fog okozni, észre sem veszed majd, hogy eltelt az idő, már csipog is a sütő és tálalhatod a vacsorát. A gyerekek segítenek megteríteni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában