HIRDETÉS

2019.07.05. 13:42

Harcsa, a halászlén túl

Július 11-én indul a XXIV. Bajai Halfőző fesztivál. Az ott készült isteni bajai halászlével nem szeretnénk versenyezni, inkább lássuk hányféle halétel készíthető még a gyönyörű, fehér húsú harcsafiléből.

A harcsáról természetesen első körben mindenkinek a harcsapaprikás jut eszébe. Ha még nincs bevált harcsa recept a tarsolyodban, ez a mennyei harcsapaprikás recept biztosan a hétvégi ebéd fő attrakciója lesz. Hát még ha túrós csusza is kíséri!

Ha halrajongó vagy, nem szükséges itt megállnod, hiszen harcsából számtalan féle halétel készíthető, gondolj csak a harcsapörköltre, a rakott harcsára, a rántott vagy roston halszeletekre.

 

Ha el akarod kápráztatni a családodat egy igazán különleges főétellel, készítsd el nekik ezt a tejszínes-kapros rakott harcsafilét:

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 kg afrikai harcsafilé
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 4 dkg liszt
  • 1 citrom leve
  • 4 ek ketchup
  • bors
  • friss kapor
  • A meghámozott és fél centi vastag karikákra vágott burgonyát sós vízben főzd félpuhára, majd szűrd le és hagyd kihűlni.

    Lábasban olvaszd meg a vajat, szórd bele a lisztet és húzd le a tűzről. Folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd és mehet vissza a tűzre, míg mártás állagúvá nem sűrűsödik. Ha kész, hagyd kihűlni, majd öntsd hozzá a citromlevet és a friss, apróra vágott kaprot.

    Kivajazott sütő tálba öntsd bele a kockára vágott harcsafilét, fűszerezd meg és keverd hozzá a ketchupot, majd kanalazd rá a mártást. Pikkelyszerűen rendezd el a tetején a krumpli karikákat és az egész étel tetejét locsold meg néhány evőkanál vajjal.

    200 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sül.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában