2019.07.05. 13:42
Harcsa, a halászlén túl
Július 11-én indul a XXIV. Bajai Halfőző fesztivál. Az ott készült isteni bajai halászlével nem szeretnénk versenyezni, inkább lássuk hányféle halétel készíthető még a gyönyörű, fehér húsú harcsafiléből.
A harcsáról természetesen első körben mindenkinek a harcsapaprikás jut eszébe. Ha még nincs bevált harcsa recept a tarsolyodban, ez a mennyei harcsapaprikás recept biztosan a hétvégi ebéd fő attrakciója lesz. Hát még ha túrós csusza is kíséri!
Ha halrajongó vagy, nem szükséges itt megállnod, hiszen harcsából számtalan féle halétel készíthető, gondolj csak a harcsapörköltre, a rakott harcsára, a rántott vagy roston halszeletekre.
Ha el akarod kápráztatni a családodat egy igazán különleges főétellel, készítsd el nekik ezt a tejszínes-kapros rakott harcsafilét:
Hozzávalók:
A meghámozott és fél centi vastag karikákra vágott burgonyát sós vízben főzd félpuhára, majd szűrd le és hagyd kihűlni.
Lábasban olvaszd meg a vajat, szórd bele a lisztet és húzd le a tűzről. Folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd és mehet vissza a tűzre, míg mártás állagúvá nem sűrűsödik. Ha kész, hagyd kihűlni, majd öntsd hozzá a citromlevet és a friss, apróra vágott kaprot.
Kivajazott sütő tálba öntsd bele a kockára vágott harcsafilét, fűszerezd meg és keverd hozzá a ketchupot, majd kanalazd rá a mártást. Pikkelyszerűen rendezd el a tetején a krumpli karikákat és az egész étel tetejét locsold meg néhány evőkanál vajjal.
200 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sül.