Szponzorált tartalom

2021.09.28. 10:35

Hogyan ápold bőröd a hideg időszakban?

A bőrgyógyászok és a kozmetológusok az őszt a szépség évszakának nevezik, és ez vitathatatlanul igaz. A legjobb időszak a legtöbb bőrkezelésre, az otthoni ápolástól a professzionális beavatkozásokig.

PR cikk

A hidegek beálltával a bőr igényei megváltoznak. Valószínűleg már észrevetted, hogy szárazabb lett, vagy éppen ellenkezőleg, olajos fény jelent meg rajta vagy akár bőrpír és kiütések. Ennek oka a hideg szél és a helyiségekben lévő száraz levegő. Éppen ezért olyan fontos ősszel megváltoztatni a megszokott szépségápolási szokásainkat, és új ápolási termékeket alkalmazzunk. A Makeup csapata a legnagyobb kínálattal készül az ápoló kozmetikumok megfelelő kiválasztásához. A https://makeup.hu linkre kattintva megtalálsz minden darabot, amelyre az őszi ápolás során szükséged lehet.

5 tipp a megfelelő ellátáshoz

 

Cseréld le a tisztítószert. Az alkoholos tonikok és könnyű krémek, amelyek nyáron segítettek a zsíros fény elleni küzdelemben jelenleg nem relevánsak. Ehelyett válassz enyhébb, krémes tisztítószereket, amelyek nem szárítják a bőrt. Egy könnyű hab esetleg hidrofil olajtisztító és sminklemosó tej jól fog működni. Az arc peelingnek most rendszeresnek kell lennie: normál bőrre hetente egyszer, zsíros bőrre hetente kétszer, szárazra kéthetente. Jól hámlasztja a keratinizált bőrrészecskéket, ezáltal megakadályozza a kiütések megjelenését.

Adj hozzá savakat. Napjainkban már roppant egyszerű a sötét foltokra szakosodott kozmetikumok becsempészése a szépségápolási rutinba. Ezek segítenek megszabadulni azoktól az öregségi foltoktól, amelyeket a napozás okozott. Ősszel jön el az ideje, hogy gondoskodj az arcfiatalításról savas hámlasztással és krémekkel. Ezek az eljárások nem ajánlottak a meleg nyári időszakban. De ezekben az eljárásokban ne az otthon kényelmét válasszuk. Csak professzionális kozmetikus választhatja ki az optimális savakat, mivel csak ő tudja szakszerűen és veszélyek nélkül elvégezni az eljárást.

Rendszeres hidratáció. A nyári hidratáló már nem elég. Ezt valószínűleg már te is észrevetted. Ezért jobb, ha az olajosabb textúrákra támaszkodsz a zord időjárásban, és hetente kétszer használsz maszkot. A hialuronsav nélkülözhetetlen a termékekben. Hidratáld a bőr mély rétegeit – ez enyhíti a szárazság és feszesség érzését.

Tápláló krémek alkalmazása. Az igazán jó hatások eléréséhez vastag textúrájú hidratáló termékekre van szükség. Nem árt speciális szérumokat használni, amelyeket egy adott bőrprobléma megoldására terveztek. De csak a kozmetikus választhat hatásos és személyre szabott ápolást.

A hajszálerek védelme. A hideggel együtt rendszerint jön a kitágult hajszálerek problémája. Általában piros pókhálószerű vagy csillagra emlékeztető elváltozások az arcon. Ha évről évre találkozol ezzel a jelenséggel, akkor a Makeup csapata azt tanácsolja, hogy a megelőzéshez minél hamarabb szerezz be védőkrémet. Figyelj oda, hogy kipirosodásokra és rosaceára szánt készítmény legyen.

A fagyos őszi napokon nem feletkezz meg a komplex ápolás fontosságáról, hisz a kedvezőtlen környezeti tényezők nagy károkat okozhatnak a bőrnek és a hajnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában