hirdetés

2018.03.19. 07:00

Hogyan teheti olyanná a fürdőszobáját, hogy ott érezze magát a legjobban? (x)

Itt a tavasz, ha valaki fürdőszoba-átalakításon töri a fejét, most érdemes nekivágni.

A teraszok felújításához is ez az időszak a legalkalmasabb. A Mozaik Fürdőszoba értékesítőit arra kértük, segítsenek olvasóinknak eligazodni a burkolatok, szaniterek és csaptelepek világában, hogy lakásunkat a legfrissebb trendek alapján rendezhessük be.

Mi a divat? Egyre inkább körvonalazódó irány, hogy lakáson belül a különböző színű és méretű burkolatok helyett csak egyfélét használnak. A kétfunkciós porcelán lapok falra és padlóra is tehetők. Különlegességük, hogy az egyes csempék nem elsősorban színükben, hanem struktúrájukban térnek el egymástól, így a burkolat színe egységes, homogén marad. Ezek a lapok nemcsak beltérben használhatók, hanem kifuttathatók akár teraszra is, csúszásgátló kivitelüknek köszönhetően. Ez a megoldás lényegesen elegánsabb, letisztultabb a különböző burkolatok használata helyett, optikailag pedig jelentős térnövekedést érhetünk el. A lapok polírozott, szatén és matt kivitelben egyaránt kaphatók, így mindenki a saját ízlésének megfelelően variálhatja őket. Dekorációs elemként első helyet kapnak az alaplapból készített mozaikok, akár sík, akár 3D-s kialakításban.

Egyre nagyobb lapméretek

Szinte már általánosnak mondhatók a 60x60-as padló és 30x60-as fali méretek. Egyre keresettebbek a 80x80-as, 60x120-as , 75x150-es lapok, a fahatású járólapok esetében akár 20x180-as méretig is elmerészkednek a vásárlók. Az egyre gyakoribb élvágott kivitelnek köszönhetően a lapok keskeny fugával rakhatók, így a burkolt végeredmény még homogénebb lesz. Kezdenek visszatérni a természetesebb minták, például a márványerezet, a kőhatás, a legnépszerűbb azonban a fautánzat úgy csempében, mint járólapban. Színekben a bézs, a barna és az egyéb meleg árnyalatok dominálnak, de továbbra is keresettek a hideg minimál színek. A kerámiagyártók jelentős része már digitális technológiával dolgozik. Ennek köszönhetően a burkolaton megjelenő mintázat laponként más és más (általában 24-25 laponként ismétlődik ugyanaz a csempekép), a burkolt felület bár összhatásában homogén marad, mégis izgalmasabb lesz.

Teraszok

A teraszok kivitelezésében új irányt mutat a 2 centiméteres burkolatok megjelenése. Klimatikai viszonyaink mellett a ragasztott burkolatok esetében 10-15 év után már egy sor probléma jelentkezhet. Ennek megelőzésére indult el a vastagított lapok gyártása. Ezek a térkővel ellentétben tökéletesen tisztíthatók. Nem szükséges ragasztani őket, kavicságyba, vagy szintező lábakra helyezhetők, szükség esetén felszedhetők.

Berendezési tárgyak a fürdőszobában

A fürdőszobai berendezési tárgyak sorában továbbra is népszerűek a térben álló kádak, hozzájuk illő, ugyancsak térben álló csapteleppel. A zuhanyzók esetében egyre gyakoribb az épített padozat kialakítása esztétikus zuhanyfolyókával. Keresettek lettek a zuhanyfalak. A csaptelepeknél (úgy a kád-, mint a zuhanymegoldásoknál) a tendencia a beépített, falsík alatti szerelés felé mutat. A szaniterek többségében függesztett, fali kivitelűek. Újra megjelennek a színes, mintás felületek, ezüst, arany, fekete és egyéb trendi színekben. Az önálló mosdókagylókat egyre inkább felváltják a bútoros kivitelek. Állandó „bútordarab„ lett a fürdőszobai csőradiátor, amely elektromosan bekötve a fűtési időszakon kívül is jelentősen emeli komfortérzetünket. Formai kialakításának csak a képzelet és a pénztárca szab határt. További inspirációért nézzen körül üzletünkben!

Név: Mozaik Fürdőszoba

Cím: 9700 Szombathely, Rumi út 181.

Telefon/fax: 94/312-450

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig: 8.30-17.00, szombaton: 8.30-12.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában