Támogatott tartalom

2020.11.30. 07:00

Innováció, mértékkel – Max Savaria Kft.

Hatéves innováció már az online belső auditor képzések sora a 21 éve működő Max Savaria Kft.-nél, amelynek ügyvezetője, Nagy Marianna arra a legbüszkébb, hogy korrektek és őszinték az ügyfelekkel, minden esetben megbízható partnerek. Még büszkébb a kollégáira, hiszen, mint vallja, a csapatmunka a siker egyik titka a minőségbiztosításban (is), és az, hogy női vezetőként meg tudja tartani a munka és a magánélet egyensúlyát.

vaol.hu

Az online képzésnek még nagyobb jelentősége van most, még több teret nyer a járványhelyzetben – márpedig ebben elöl jár a Max Savaria Kft., ugyanis 2014 óta foglalkoznak online belső auditor képzésekkel a minőségbiztosítás, takarmány- és élelmiszer-biztonság területén. – Saját fejlesztésű képzési programmal rendelkezünk, saját ötletekkel, saját forrásból építettük fel – mondta el az online platformjukról Nagy Marianna. A Max Savaria Kft. belső auditor képzése cégre és személyre szabott, specifikus – mutatta be és arról is beszélt, hogy nehéz a jelenlegi gazdasági helyzetet lereagálni. A pandémiás időszakban úgy tűnik, a nagyobb cégeknek hátránya a nagysága, így a rengeteg képzéssel dolgozó „nagyok” nehezebben tudják követni a gyors változásokat. Ez most előny is lehet a Max Savaria Kft. számára. A minőségirányításban nem jellemző a nagy létszámú tanácsadói iroda, ebben a viszonylatban országos szinten is nagynak számítanak a hét fős céggel. Ezzel előnyük, hogy nagy területet le tudnak fedni, erős az agrár- és az élelmiszervonal, az autóipar nem a fő csapásirány, de ott is jelen vannak – sorolta az ügyvezető. A világon mintegy 27 ezer szabvány van, abból Magyarországon a vállalkozások egy kisebb hányadát használják csak. Aki egyedül dolgozik, nem tud olyan mértékben lépést tartani a folyamatos változásokkal, mint ahol több tanácsadó van jelen – emelte ki. Rövid, szakmaspecifikus képzésekkel dolgoznak, a legfontosabb az aktualitások gyors lekövetése ebben is: folyamatosan frissíteni a tananyagokat és a vizsgasorokat. Szerinte kisvállalkozói szinten a siker titka a megbízhatóság, a korrektség, kényesen ügyelnek az ügyfeleik adataira. – A feltétel nélküli bizalom az, amit csak egyszer lehet eljátszani, hiszen a rossz hír gyorsabban terjed, mint a jó hír – hangsúlyozta. A naprakészség mellett a megbízható munkatársait emelte ki Nagy Marianna.

Nagy Marianna (elöl) büszke a kollégáira, hiszen, mint vallja, a csapatmunka a siker egyik titka. Munkatársai nagy része több mint tíz éve dolgozik vele, ez pedig az ügyfelek számára is fontos: állandóságot, bizalmat jelent Fotó: Max Savaria Kft.

 

– Én nem lennék sikeres a kollégáim nélkül. Vannak jó ötleteim, de a munkatársaimmal tudom megvalósítani azokat – utalt a csapatmunka fontosságára. Leszögezte, hogy a női és a férfi vezetők nem ugyanúgy „működnek”, megítélés szempontjából sem, szerinte a nőknek többet kell letenni az asztalra ugyanazért az elismerésért. Másrészt pedig másként közelítik meg a nők az üzleti életet, mint a férfiak. A női vezető sikerének titka, ha meg tudja húzni a határokat a munkában. Nem kell, hogy túlnője a cég magát, a vezetőjét, inkább legyen és maradjon meg a munka és a magánélet egyensúlya. Mint mondta, női vezetőként emberi dolgokra fókuszál. Megéri: ezt mutatja, hogy nem nagy a fluktuáció a Max Savaria Kft.-nél. Kollégái nagy része több mint tíz éve dolgozik vele, ez pedig az ügyfelek számára is fontos: állandóságot, bizalmat jelent. A cég profilja miatt is jó, ha nem cserélődnek a munkatársak, hiszen nehéz kialakítani a rendszerben való gondolkodásmódot – mondta még Nagy Marianna. – Fontos, hogy a kollégáim anyagilag és emberileg is érezzék jól magukat, és az utóbbi hangsúlyosabb, vezetői tévedés azt hinni, hogy a pénz minden – mondta tapasztalatairól. – Régimódinak tűnhet, de arra vagyok a legbüszkébb, hogy korrektek és őszinték tudunk maradni az ügyfelekkel – summázta az ügyvezető. – Amikor megkérdezik, akarok-e bővíteni, a válaszom nem – mondta, és a magánélet meg a munka egyensúlya magyarázat a szavaira. És ez is a női vezetőre vall: tud nemet mondani, a saját értékrendje szerint illeszti a munkát és a családját. – Félreértés ne essék, fontos az innováció. De mértékkel – fűzte hozzá. Női vezetőként, sok üzleti mintát látva azt mondja: szeretné továbbra is elégedettnek látni a kollégáit, és szeretnék jól megélni és jól használni a sikert és partnereik bizalmát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában