Pályaválasztási és Képzési Kiállítás

2021.10.05. 14:33

Ismerd meg, és dönts! A jövőd a tét!

A megye középiskolái, egyetemei, képzői a Pályaválasztási és Képzési Kiállításon.

Fotó: Vas Megyei Kormányhivatal

A Vas Megyei Kormányhivatal Pályaválasztási és Képzési Kiállításra várja az általános iskolák tanulóit – elsősorban a 7. és 8. osztályosokat –, valamint a pályakorrekcióra készülő felnőtteket október 13–14-én, szerdán és csütörtökön a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikumába. Szerdán 9 és 18 óra, csütörtökön pedig 9 és 16 óra között kereshetik fel a középfokú oktatási és piaci képző intézmények standjait.

Ebben az évben az iskolák előzetes időpontfoglaló rendszeren keresztül jelentkezhettek az eseményre, megadva az intézmény nevét és az érkező osztályok létszámát. A csoportoknak kb. 2 óra áll majd rendelkezésükre, hogy felkeressék a 38 kiállítói standot. Az egyénileg kilátogatóknak nem szükséges regisztrálniuk, bármikor megtekinthetik a kiállítást.

A látogatók szemléletes képet kaphatnak az iskolákról, az oktatott szakmákról. Bemutatót tartanak többek között a fodrász- és kozmetikustanulók, a leendő pékek, informatikusok és az építőipar majdani mesterei is. Az érdeklődők beszélgethetnek az iskolák képviselőivel, az emeleti klubteremben pedig „Nagyító” címmel, kiscsoportos foglalkozás keretében interaktív, ráhangoló beszélgetésen vehetnek részt a foglalkoztatási főosztály munkatársainak közreműködésével. „Mutasd az írásod, megmondom, ki vagy!” mottóval a pályaválasztást elősegítő, térítésmentes grafológiai elemzést vehetnek igénybe. A 15 perces egyéni beszélgetés keretében felmérik a diákok rejtett képességeit és személyes erősségeit, ily módon segítve a továbbtanulási célok megfogalmazását. Aki élni szeretne a lehetőséggel, hozza magával a magyar vagy történelem és a matematika füzetét, mert a grafológus a kézírás alapján tud majd tanácsot adni!

A Digitális Közösségi Alkotóműhely (DKA) nyújtotta 20 perces foglalkozásokon a diákok kipróbálhatják egyebek között a 3D nyomtatót, a lézervágót, hímzőgépet, LEGO-robotot, illetve megismerkedhetnek számítógépes tervezőprogramokkal is.

A felsorolt kísérő szolgáltatásokra előzetes jelentkezést követően lehet részt venni:

[email protected] 94/514-570

[email protected] 94/520-446

[email protected] 94/514-571

[email protected] 94/514-571

DKA Labor: Fülöp Zoltán laborvezető: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában