Nagyköveti kitüntetés és festményadomány

2021.10.16. 06:00

Japánt hozta el a sportházba a Magyar-Japán Baráti Társaság – Szombathely

Az elmúlt 13 év viszonylatában az idei Japán nap kínálta talán a leggazdagabb programot és vonzotta a legtöbb látogatót az Agora – Művelődési és Sportházba. A múlt szombati megnyitón nagyköveti kitüntetést kapott a szervező Magyar-Japán Baráti Társaság (MJBT) Szombathely elnöke és nagy értékű festményt adományozott Szombathelynek a jövő tavaszi japán kiállítás kurátora.

Otaka Masato adta át a kitüntetést Schmitt Csillának

Fotó: RS

A Kansai Osaka 21th Century Association támogatása jóvoltából ismét hívhatott nemzetközileg is elismert japán vendégeket hagyományos nagyrendezvényére a Magyar-Japán Baráti Társaság Szombathely.

Otaka Masato adta át a kitüntetést Schmitt Csillának
Fotók: RS

Olyan sztárok érkeztek a sportházba, mint Akimoto Satoru kendama mester – a hagyományos japán ügyességi fajátéknak sok magyar rajongója lett egy nap alatt –, az igéző hangú, animék és mangasorozatok betétdalait éneklő Laina, az utaite énekes és Yamada Takuhiro, akitől a japán kertművészetről, a japánkertek kialakításáról, elrendezéséről, főbb motívumairól hallhattunk. A mester a szombathelyi japán kert kialakításához is felajánlotta segítségét.

Tiszteletét tette az eseményen Japán magyarországi nagykövete, Otaka Masato is, aki az ünnepi megnyitón nagyköveti kitüntetésben részesítette az MJBT Szombathely elnökét, Schmitt Csillát. A dicsérő oklevél tanúsága szerint a Japán és Magyarország közötti kölcsönös megértésért és a baráti kapcsolatok erősítéséért tett kiemelkedő teljesítményét ismerték el.

Yamada Takuhiro a japán kertekről tart előadást

További meglepetést is tartogatott a nyitóceremónia. Kiállítást szervez jövő tavasszal japán festményekből és más képművészeti alkotásokból a sakura – cseresznyevirágzás témájában a Magyar-Japán Baráti Társaság Szombathely. A gyűjteménynek a Kámoni Arborétum ad majd helyet.

Mayumi Goto művésznő alkotását László Győző alpolgármester vette át

Ehhez kapcsolódva a kiállítás kurátora, Yokozawa Yoshitaka az egyesület közreműködésével nagy értékű festményt adományozott Szombathelynek. Goto Mayumi asszony Tavaszi ragyogás című festményét a megnyitón adta át László Győző alpolgármesternek Schmitt Csilla. A kiállításra természetesen visszakapja azt az egyesület, a látogatók is gyönyörködhetnek majd benne, tudtuk meg. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában