SZPONZORÁLT TARTALOM

2018.12.12. 08:31

Jó, ha ezekkel tisztában vagy szekrénysor vásárlás előtt

Szeretnél egy új szekrénysorra beruházni? Megvásárolhatod bútor áruházban, vagy akár online is, de figyelj néhány praktikára, hogy elkerüld a későbbi kellemetlen felfedezéseket.

Amikor az ember beruház egy új bútorra, a sietség és a tapasztalat hiánya miatt nagy hibákat tud véteni. Sok esetben ez már csak az összeszerelés után derül ki, így évekig nézhetünk majd egy olyan bútort, ami sokba került, de nem tölt el megelégedettséggel.

Ezek kivédéshez igyekeztük összeszedni a következő listát, hogy mire érdemes figyelni egy szekrénysor kiválasztásánál.

Méretek és mérések

Mielőtt megvásárolod az új szekrénysort, mérd le pontosan, hogy mekkora hely áll rendelkezésre. Sokan szemmértékkel próbálják ezt megállapítani, de hidd el ez a két perces munka megkímélhet egy rossz döntéstől.

A mérésnél kalkulálj azzal is, hogy az ajtókat ki fogod nyitni, tehát annak is kell majd hely. Ha kisebb hely áll rendelkezésedre, válassz tolóajtós szekrényt, mert az ajtó tolása nem vesz el helyet a térből.

Szekrénysor belső kialakítása

Mielőtt beleszeretsz álmaid szekrényébe, érdemes higgadtan átgondolni, hogy mit és hogyan kívánsz benne tárolni. Amennyiben a családban sok a vasalandó ing, blúz, elegáns nadrág és szoknya, olyan szekrénysort válassz, amiben több a ruhatartó sín. Erre fel tudod akasztani a frissen vasalt ruhákat, és nem fognak összegyűrődni.

Ha inkább a farmerra és a pólóra esküszöl, vagy csak ágynemű, törölköző tárolásra használnád a szekrényt, bőven megfelelhet egy polcos rendszer is.

Ne feledkezz meg a dobozokról, és ruha elválasztókról sem, hiszen ezekkel berendezheted a szekrény egy részét, és így mindig meg fogod találni a kisebb ruhadarabokat is.

Saját tapasztalat, hogy a régi fekete polcos szekrényemben nem találtam meg semmit sem. Egy fehér, vagy világos fa színű polcon jobban érvényesülnek a holmik. Ha mégis ragaszkodsz a sötét színekhez, érdemes lesz belső világítást beszereltetned.

Ahhoz, hogy felmérd a lehetőségeidet, lapozgass lakberendezési magazinokat, vagy ismerkedj az online bútoráruházak kínálatával. Érdemes felkeresned a FAVI.hu oldalt is, ahol az egész magyar piacról gyűjtik a bútor és dekorációs darabokat.

Fontos kiegészítők

Jártál már úgy, hogy azért nem tudtál összeszerelni egy teljes szekrénysort, mert hiányoztak a csavarok? Mindig győződj meg róla, hogy a csavarok, sarokpántok, fogantyúk benne vannak-e az árban vagy pedig külön kell megvásárolnod őket.

Ha van rá lehetőséged, nyisd ki a dobozt is, mert előfordul, hogy a kis csomagot, amiben a csavarok vannak, kifelejtik.

Általában ezeket a masszív szekrénysorokat a falhoz szokták rögzíteni. Erre is kérdezz rá, mert nagy valószínűséggel ezeket a kiegészítőket külön kell megvedd.

 

Tükröm, tükröm

 

Nem lenne jó, ha a szekrényed mellé egyben egy egész alakos tükröt is kapnál? Amennyiben nincs pénzed, vagy helyed egy külön egész alakos álló tükör elhelyezésére, itt a lehetőség tükrös szekrénysort választani. Ma már számos gyártó tervezi úgy a bútort, hogy az egyik ajtón üveget helyez el.

Bízd a szerelést szakemberre

Próbáltál már összeszerelni egy teljes szekrénysort? Egészen idegörlő, és fizikailag is nehéz feladat. Ha lapra szerelt bútort vásárolsz, érdemes annak összeszerelését szakemberre bízni.

Náluk sosem fog hiányozni a megfelelő plusz csavar és szerszám. Gyorsan és precízen dolgoznak, és napokat spórolhatsz meg magadnak. Persze ennek megkérik az árát is, de legalább biztos lehetsz benne, hogy helyesen lesz összeszerelve az új bútordarab.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában