Szponzorált tartalom

2021.06.30. 15:45

Két különleges telefontok, amivel a Földet is óvhatjuk

A mobiltelefonokhoz a kapcsolódó kiegészítők, például telefontokok gyártása nem tartozik a környezetbarát iparágak közé. Meglepő módon mégis választhatunk olyan tokokat, amelyek előállítása jóval kevésbé terheli meg a Földet.

PR cikk

Telefontok fából? Igen, lehetséges!

Kevesen tudják, de a fa megújuló energiaforrásnak számít, így egy ilyen tokkal a környezetet is védjük, nem csak a telefonunkat. Ez akkor igaz, ha a nyersanyag olyan, az ipart alapanyaggal ellátó erdőgazdaságokból származik, ahol a kivágott mennyiséget folyamatosan pótolják, így az élő faállomány mennyisége nem változik. Ugyanakkor a képet árnyalja, hogy fa telefontokat általában műanyag vagy fém elemekkel is megerősítik a telefonok biztonsága érdekében. Ezért érdemes olyan gyártók termékeit keresni, amelyeknél ezeknek az aránya alacsony.

Az már csak hab a tortán, hogy egy fából készült telefontokkal garantáltan kitűnhetünk a tömegből. A természetes anyag sajátos kontrasztot alkot a modern csúcstechnikával, a fa pedig nem csak dekoratív, de tapintása olyan komfortérzetet nyújt, amit semmilyen más anyag nem képes.

Ökobőr telefontok: olyan, mint a bőr – vagy még annál is jobb

Fotó: etuo.hu

Régebben a műbőr volt az egyetlen alternatíva a valódi bőrrel szemben, azonban ez nagyon messze van az igazi bőrtől. Arról nem is szólva, hogy egyik fő alapanyaga a legkevésbé sem környezetbarát műanyag.

De mi a baj a valódi bőrrel? Főleg az, hogy leginkább szarvasmarhák bőrét használják fel az ilyen tokok készítéséhez. Ezeknek az állatoknak a tenyésztéséhez pedig rendkívül sok vízre van szükség, és a keletkező üvegházhatású gázok is nagymértékben terhelik a Föld légkörét. Ráadásul a bőr kikészítéséhez, cserzéséhez is nehezen lebomló, mérgező anyagokat használnak.

Az ökobőr alapanyagát természetes rostnövények, például len, gyapot, vagy ananász adják, a cserzéshez pedig növényi olajokat használnak. Az ilyen telefontokok a műbőrnél sokkal “bőrszerűbb” látványt nyújtanak, és az ujjlenyomatok sem maradnak meg rajtuk, ráadásul környezetbarát anyagokkal színezik őket.

Ha tehát egy, a valódira megszólalásig hasonlító bőrtokkal védenénk a telefonunkat, de annál sokkal “zöldebb” változatban, válasszuk az ökológiai bőrből készült ökobőr telefontokokat.

Környezetbarát, valamint további trendi és stílusos telefontokok – megbízható forrásból, óriási választékban

Ha fontos a telefon védelme, érdemes nyitott szemmel tájékozódni, és megfelelő minőségű kiegészítőket beszerezni. A legjobb olyan helyről vásárolni, ahol ellenőrzött, kiváló minőségű termékek széles választékát kínálják. Online vásárlás esetén pedig nyugodtak lehetünk a garancia felől, és az ügyfélszolgálat is biztosan elérhető, több csatornán is.

Ha ilyen üzletet keresünk, az etuo.hu tökéletes választás, hiszen ez a telefonos kiegészítők egyik legnagyobb hazai internetes szakáruháza. Rendkívül széles választékban kínál telefonos kiegészítőket, köztük a telefon stílusos megjelenését szavatoló telefontokokat, több mint 20 különféle alkategóriában.

10 praktikus jó tanács a Föld védelméért

A környezetvédelem érdekében nem csak a telefont védő tok tudatos megválasztásával tehetünk.

Íme 10 további tipp, amit bárki megvalósíthat a mindennapok során:

  • Minél közelebb állítanak elő egy élelmiszert, annál jobb. Fogyasszunk minél több helyi élelmiszert!
  • Használjunk és vásároljunk olyan kevés műanyagot, amilyen keveset csak lehet. Részesítsük előnyben a vászontáskát az eldobható nejlonzacskók helyett.
  • Gyűjtsük szelektíven a szemetet.
  • Próbáljunk minél kevesebb marhahúst enni, helyette inkább szárnyasokat és zöldségeket, gyümölcsöket, gabonát fogyasszunk.
  • Részesítsük előnyben a tartósabb műszaki cikkeket, még ha drágábbak is, az olcsó, de gyorsan elhasználódó eszközök helyett. Ne vásároljunk semmiből újat addig, ameddig a meglévő jól működik (például ne cseréljük le évente a telefont csak azért, mert kijött a legújabb modell).
  • Vásároljunk minél kevesebb PET-palackos ásványvizet, üdítőt – inkább legyen kéznél egy állandó kulacs.
  • Kapszulás kávéfőző helyett használjunk bármilyen más elven működő gépet.
  • Amennyiben a távolság és minden további körülmény lehetővé teszi, kerékpározzunk vagy használjuk a tömegközlekedést ahelyett, hogy autóba ülünk.
  • Ne mosogassunk folyóvízben.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában