HIRDETÉS

2019.01.03. 09:44

Különleges szabású ruhához – különleges melltartó

A tökéletes megjelenéshez nagyban hozzájárul a jól kiválasztott fehérnemű is. Hiába veszünk fel valamelyik év végi partira, vagy szilveszterre egy csodás ruhát, ha elrontjuk az összképet egy nem passzoló melltartóval.

Az alsónemű azért az, hogy alul legyen

Nagy divat volt a kilencvenes években a színes, szándékosan kilógó melltartópánt a fiataloknál, és az átlátszó szilikonpánt is nagyot futott, de igazából mindkettő zsákutcának tekinthető a divatban. A harmonikus megjelenés alapfeltétele, hogy az alsóneműnk ne lógjon ki.

Még akkor sem szép a látvány, ha a fekete ruha alól egy fekete pánt látszik ki, de nem adhatunk engedélyt egy testszínű vagy átlátszó melltartópántnak sem. Valljuk be, nincs olyan testszínű fehérnemű, ami nem látszik.

A hagyományos őszi-téli ruhadarabok – garbó, blúz stb. – általában nem jelentenek kockázatot melltartó szempontból, de az alkalmi ruhák mély kivágásai speciális fehérneműt igényelnek.

Lássuk, milyen típusok közül választhatunk!

Váll nélküli ruha – a forró hangulathoz

Pánt nélküli ruhában szeretnénk partizni? Kevesen rendelkeznek olyan idomokkal, hogy melltartó nélkül vállalhassanak egy váll nélküli ruhát, és sokan bélelt kosaras melltartóra szavaznak ilyenkor is.

A legjobb megoldás, ha beszerzünk egy levehető pántú melltartót. Ezt – gazdaságosan – hol pánttal, hol anélkül viselhetjük.

Természetesen felmerül a kérdés, mi lesz, ha elcsúszkál ez a darab, például amikor a táncparketten pörgünk. Egy apró – Youtube-on terjedő – trükkel megerősíthetjük a tartást: a pántot nem teljesen eltávolítjuk, hanem csak elöl csiptetjük ki, majd hátul a karunk alatt hátravezetjük és az apró csatokat hozzákötjük a hátpánt aljához két oldalt.

Push-up pánt nélkül? Létezik

Természetesen léteznek alapból pánt mentes darabok is. Ezeket általában úgy szabják, hogy stabilan tartsanak: elöl bővebb anyagból vannak, amelyek alá is támasztanak, hátul pedig keskeny a pántjuk.

Egy alternatív megoldás is választható arra az esetre, ha félünk, hogy leesik a kebeltartónk: viselhetünk pánt mentes bodyt is – ez biztos nem fog lecsúszni.

A mély hátkivágású ruhákhoz oldalt futó vagy mélyen keresztezett pántú melltartókat is választhatunk. Ezek szabadon hagyják a hát felső részét, és azt az illúziót keltik, hogy nem viselünk semmit alkalmi öltözékünk alatt. Az Y-hátmegoldású ruhákhoz pedig hordjunk Y-hátú melltartót.

Amennyiben olyan estélyit választunk, amelyik mondjuk oldalt mélyen szabott, az összkép akkor a legszebb, ha még az oldalpánt sem látható. Ezt szilikon melltartóval – vagy inkább mellemelővel – tudjuk megoldani, ami nem más, mint egy feltapasztható műanyag kellék. Hozzásimul a kebelhez, és akár meg is emeli azokat.

Ezeknek a típusoknak annyi hátránya van, hogy egyrészt ragasztást igényelnek, amit nem mindenki érez komfortosnak, másrészt csak C kosárméretig elérhetőek. A hagyományos melltartó némileg biztonságosabb és bőrbarátabb is, no és mindenkinek megoldást jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában