SZPONZORÁLT TARTALOM

2019.12.11. 10:03

Lifelong learning avagy nem csak a húszéveseké a világ

Nagy Mariann, Smile alapító

Divatos kifejezés manapság, viszont sokrétűségére nem mindenki gondol. A világ folyamatosan fejlődik és változik, és a felgyorsult mindennapokban utol kell érnünk magunkat, a környezetünket, ha tudatosan minőségi életet szeretnénk élni.

Igen, a kulcsszó a MINŐSÉG. A lifelong learning, azaz élethosszig tartó tanulás egy csodás eszköz arra, hogy a mai kor embere az életkor előrehaladtával ne süppedjen bele a nyűgbe, gondokba, mókuskerékbe, hanem van lehetősége a kitörésre nemcsak 20 évesen, hanem akár 50 évesen is.

Nagy Mariann, Smile alapító

Lássuk csak a nyelveket példaként. Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy! – tartja a mondás. Hát nem igaz? A kor viszont nem számít. Egyetemistaként megtanultál egy nyelvet, mert kötelező volt, de aztán sosem használtad...Nem vagy egyedül, hidd el! Kezdd újra, ugorj neki és frissítsd fel a tudásod, töltsd meg a hiányos hézagokat tartalommal. Tanulj, tanulj, tanulj! Kerülj be új közösségbe, színesítsd meg a szürke mindennapokat új információkkal, amikkel még nem találkoztál. Kezdj el külföldiekkel beszélgetni, hogy lásd mennyit fejlődtél! És élvezd... Na, nekem pont ezt jelenti az élethosszig tartó tanulás. Az újabb élmények megszerzését egy olyan módszerrel, ahol minden pillanatban aktív vagyok és folyamatosan bővül a tudásom. :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában