Szponzorált tartalom

2020.10.26. 09:56

Megéri a bankkártya terminál! Elmondjuk miért

Bankkártya terminált beszerezni vagy nem szerezni? Ez itt a kérdés. Legalábbis ez fordulhatott meg számos kereskedő fejében idáig, jövőre azonban ez már nem lesz kérdés. Januártól annak is kötelező lesz, aki eddig ellenkezett az okos terminál beszerzése ellen és csupán a hagyományos készpénzes fizetési lehetőséget biztosította vásárlóinak. Cikkünkben bemutatjuk, miért is jársz jól, ha biztosítod a kártyás fizetést.

Fotó: Sencz Zsófia

Hidd el, ha szert teszel legalább egy bankkártya terminálra, nem csak a kártyával fizetni kívánó vásárlóidnak kedvezel, de te is nagyon jól járhatsz! Ha okosan választasz szolgáltatót, a terminál beüzemelése után bevételed gyorsan megduplázódhat.

Kulcsfontosságú indok, hogy ezentúl olyanok is betérnek majd üzletedbe és vásárolnak nálad, akik legtöbbször nem tartanak maguknál készpénzt.

És hogy honnan tudjuk mindezt?

Eltűnőben a készpénz

Ne mondj le azokról a vevőkről, akik kártyával fizetnének nálad-roham tempóban nő a számuk Magyarországon.

Egy, az MNB által végzett felmérés bizonyítja, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jelentős mértékben megugrott a kártyás fizetések száma az országban, szemben a készpénzes fizetési forgalom komolyan lecsökkent.

Egyrészt sokkal kényelmesebb és gyorsabb lecsippantani kártyánkat, mint hosszan sorban állni és a pénztárcánkkal bajlódni. Továbbá, egyre kevesebbszer és kisebb összegben vesznek fel a magyarok készpénzt-az idei évben idáig darabszámot nézve 23, a felvett készpénz értékét tekintve 13 százalékos volt a csökkenés.

A legtöbben bankszámlára kapjuk a fizetésünket, és jobban is szeretjük azon tartani. A bankkártyás vásárlások éves összértékét nézve Magyarország az európai országokhoz képest az élen jár, megelőzve Szlovákiát, Romániát vagy például Csehországot is.

Ne veszíts többé vásárlót azzal, hogy már az ajtóban sarkon fordulnak, hisz náluk csak kártya van, viszont nálad nincs terminál. Ha tart is magánál készpénzt, annyit nem, hogy komolyabb összegeket hagyjon ott nálad-a boltba lépéskor csalódottan fogja konstatálni, hogy nálad nem tud kártyával fizetni. A nagyobb összegeket így máshol költi el…

Bankkártyával többet költünk

Tudtad, hogy ha csak kiragasztod üzleted ajtójára a terminál szolgáltatótól kapott matricát, jelezve ezzel, hogy nálad lehetséges a kártyás fizetés máris több vásárló tér majd be hozzád? Jelentősen megnövekedhet a forgalmad, hisz konkrét kutatások bizonyítják, hogy a kártyával fizető vásárlók jóval többet költenek készpénzzel fizető társaiknál.

Sőt még valami: a kártyás fizetések alkalmával átlagosan 13%-kal magasabb borravalót hagynak ott az éttermek vendégei távozáskor.

Ennek egyik oka az, hogy a bankkártyás fizetési tranzakciót agyunk teljesen máshogy regisztrálja, mint a készpénzes vásárlást: a „szembetűnés” elmélete szerint, amikor kártyával fizetünk kevesebbnek érzékeljük a termék vagy szolgáltatás árát.

Kártyás fizetéskor kevésbé gondolkozunk az áron: egy, a Mastercard által végzett kutatás alapján bankkártyás fizetések alkalmával átlagosan 20 százalékkal többet költ a vevő.

Pszichológiailag bizonyított tény, hogy készpénzes fizetésnél aktiválódik az agyunk fájdalomközpontja, miközben elővesszük pénztárcánkból a megfelelő összeget, illetve a vásárlás időpontját nem a kasszától való távozáskor, hanem sokkal később, a hónap végi kimutatások között érzékeljük. Ezért hajlandóak többet költeni a kártyás vásárlók.

Fizess kevesebbet és szerezz extra bevételt

+1 Extra tipp! Költs kevesebbet a terminál beszerzésre és kezd el már most bevételed növelését. Ha ügyesen választasz szolgáltatót, az első hónapokban szuper kedvezményekkel juthatsz terminálhoz.

Egyelőre egy szolgáltató rukkolt elő ilyen akciós ajánlattal: a Fizetési Pont Szerződj most, fizess januártól kedvezményes ajánlatának keretében január 1-ig elengedik az alapdíjat, a hálózati kapcsolat díját, a havi számlavezetési díjat, és a fizetési kártya havidíját is. A közelgő januári határidő miatt így szeretne könnyíteni a terminál beszerzés előtt álló vásárlók helyzetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában