HIRDETÉS

2018.10.05. 10:31

Miért annyira jó a Bluetooth headset?

A kis vezeték nélküli kütyü valóban fontos problémára ajánl megoldást: használatával vezetés közben is biztonságosan telefonálhatunk. Ez szuper, de ennyi lenne? Közelről sem!

Ne aggódjunk, a kínálattal nem lesz gondunk, hiszen a néhány ezer forintos modelltől kezdve számos verzió közül válaszhatunk. A vitefülüek akár kisebb vagyont is áldozhatnak a tökéletes hangzás és koncertélmény oltárán. Ráadásul az extra funkcióknak se szeri se száma, dönthetünk mások mellett vízálló, egykezes vezérlésű és extra hosszú üzemidővel ellátott alternatíva mellett. Mégis érdemes egy-két dolgot tisztázni vásárlás előtt.

 

1.Pontosan mire is kell a headset?

Az úgynevezett multipoint párosítás akkor lesz életmentő, ha a Bluetooth headset-et egyszerre több eszközhöz (például Skype konferenciahíváshoz és okostelefonhoz) kell csatlakoztatnunk. Sportoláshoz egy középkategóriás stereo is megteszi, azonban ha a cél az 5.1 csatornás surround hang, higgyük el: a felső kategóriás Bluetooth headset ára megéri! Ugyanígy fontos, hogy az új készülék illeszkedjen digitális eszközparkunkba, vagyis mindenképpen ellenőrizzük a kinézett modell kompatibilitását, nehogy pórul járjunk.

 

2.Milyen környezetben fogjuk használni?

Nem mindegy, hogy autóban, sportolás közben vagy mondjuk egy zajosabb loft irodában kell teljesítenie a headset-nek. Két szempontból sem: egyrészt, ha futáshoz vagy súlyzózáshoz keresünk egy megbízható kütyüt, akkor feltétlenül olyan modellt válasszuk, amely stabilan ül a fülön, nem mozdul el, nem esik ki. Munkahelyünkön ennek kisebb a jelentősége, ott inkább a zajszűrésen van a hangsúly. Szerezzünk be olyan verziót, amely kellően kiszűri a kollégák borzasztó favicceit, és hangunkat tisztán, érthetően továbbítja.

 

3.Mennyit bírjon egy feltöltéssel?

Meglehetősen nagy szórást találunk üzemidő és készenlét tekintetében egyaránt. Gondoljuk végig, okozna-e kényelmetlenséget, ha a headset-et minden este töltenünk kellene – ha átlagos felhasználásnál (napi 1-2 óránál) a töltőre helyezést gond nélkül be tudjuk ütemezni a napi rutinba, ezzel a funkcióval nem kell sokat foglalkoznunk. Amennyiben azonban a kütyünek egész nap kell teljesítenie, akkor a maximális üzemidő felülírhat márkát, színt, dizájnt, hangzást.

 

+1. A kényelem kérdése

Mindenkinek más kényelmes, hiszen nem vagyunk egyformák – nem árt azonban, ha tudjuk, nekünk mi ad komfortérzetet. A Bluetooth headset-ek alapvetően három kialakításban érhetők el. A hallójárati, fülhorgon megülő és a klasszikus fejpántos megoldásoknak mind megvan a maguk előnye, így igyekezzünk kipróbálni a kiválasztott darabot vásárlás előtt. Ha erre nincs mód, olvassunk el néhány tesztet, véleményt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában